Hírek

A Művészkör példaadó közösség

2022. november 18.   SZKKK  

Eltelt egy év, a Kisfaludi Közösségi Házban ismét kiállításmegnyitóra várták a közönséget pénteken: a Kisfaludi Művészkör tíz alkotója állította ki munkáit hagyományos éves tárlatán. Az alkotókat és a közönséget Igaz Krisztina, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetője köszöntötte, a kiállítást Horváth Miklós Csaba képviselő nyitotta meg. A tárlat novembr 30-ig látogatható.

Ahogy minden alkalommal, ebben az évben is megtelt a Kisfaludi Közösségi Ház nagyterme az érdeklődőkkel: a Művészkör éves kiállítása hagyományosan jó alkalom arra is, hogy a régen látott barátokkal, ismerősökkel, egykori tanárokkal is szót váltsanak a művekre kíváncsiak. A legfontosabb persze, hogy a kör alkotói megmutassák, mi mindennel foglalkoztak az év folyamán, milyen új témák, technikák fogták meg őket az elmúlt hónapokban.

Az SZKKK szakmai vezetője, Igaz Krisztina köszöntötte közönséget és mutatta be a kiállítókat. Az idei, sorban már a tizenharmadik tárlatra Budainé Nyitrai Anita, Deák Katalin, Hackfelner Ferenc, Kókány-Kallós Zsuzsanna, Mohai Tiborné, Molnár Miklósné, Sárközy István, Sárközy Istvánné, Szeiler Attila és Wollein Mária hozta el alkotásait: olajfestmények, akvarellek, grafikák, festett üveg vázák, tálak, kerámiák és festett bútorok láthatók a közösségi házban november 30-ig.

Hálás vagyok, hogy itt lehetek ma, mert a városrész képviselőjeként büszke vagyok a kisfaludiakra: nagyszerű közösségi élet szerveződik itt, több egyesület is jól működik, összetartó csapatok alakultak ki. Közöttük az egyik a Művészkör, amely jövőre már 15 éves lesz. A kiállított művek magukért beszélnek: az évek során mindenkinek kialakult a saját stílusa, amelyet fel lehet ismerni, bárhol is lássuk az alkotásokat – Horváth Miklós Csaba képviselő megnyitójában arról is beszélt: az éves kiállítások, de a heti összejövetelek is túlmutatnak a Művészkörön. Sosem csak maguknak szervezik az eseményeiket, másokat is szívesen látnak, és éppen ez a lényeg: példát adnak, befogadnak minden hasonló érdeklődésűt maguk közé. És az utánpótlásra is gondolnak – emelte ki a képviselő, utalva arra, hogy a falakon látható képek között Hackfelner Dániel (ő a Művészkör vezetőjének unokája) egy műve is ott lóg.

A hagyományokhoz hűen a kiállításon idén is egy kis műsorral lepték meg a közönséget és kiállító alkotókat a szervezők. A Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium diákja, Dallos Dávid Bendegúz gitárjátéka mellett a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatója, Verő Johanna fuvolajátékát élvezhette a hallgatóság.

Fotó: Lőrincz Miklós

 


 

,