Hírek

„Hull a hó, hull a hó, mesebeli álom”

2022. december 2.   SZKKK  

A Felsővárosi Óvoda Maci csoportjának lelkes apróságai voltak az első fellépők abban a hagyományos programsorozatban, amelyben a város óvodás, iskolás csoportjai mutatják be karácsonyváró műsoraikat az Adventi színpadon. A következő hetekben délelőttönként a Városház téren betlehemes műsorok, karácsonyi dalok, meseelőadások, verses-zenés összeállítások várják az érdeklődőket egészen december 16-ig.

A Városház térre érkező felsővárosi ovisok mintha ajándékot kaptak volna, nagyon örültek a szállingózó hónak, büszkék voltak, hogy pont egy olyan napon állnak színpadra, amikor igazi téli hangulat van a belvárosban. A jóságos tündér és a tizenkét hónap című meseelőadás nagy sikert aratott, a szülők, nagyszülők végigvideózták, -fotózták a bájos előadást, a mosolygó, időnként lelkesen integető gyerekeket, akiket a produkció után meleg teával vártak a színpad melletti sátorban a Székesfehérvári közösségi és Kulturális Központ önkéntesei.

Az ovisok után a Vasvári Pál Általános Iskola 3–4. évfolyamának énekkarát hallhatták a téren járók, a Betlehemi csillag című műsorban a jól ismert karácsonyi dalok mellett verseket is szavaltak a gyerekek. A z első délelőttöt a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodája 4. számú Tulipán csoportja zárta, December, december, a világ csilingel című összeállításuk igazán jól illett a hóeséshez.

Az óvodás, iskolás csoportok fellépéseinek hosszú-hosszú évekre visszanyúló hagyománya van Fehérváron, a most színpadra álló gyerekek szülei között biztosan többen is akadnak, akik egykor maguk is itt énekeltek, verseltek, betlehemeztek – nekik különösen szép élmény lehet a saját gyerekeik műsorait látni a Városház téren. Az SZKKK felhívására idén is sokan jelentkeztek, ebben az évben tizenhárom óvoda és 12 iskola vesz részt a programban, összesen 29 csoport mutatkozik be a belvárosban betlehemes műsorral, karácsonyi dalokkal, meseelőadásokkal, verses-zenés összeállításokkal.

A jövő héten szerdán folytatódik a bemutatók sora az Adventi színpadon, a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2. évfolyama és a Maroshegyi Óvoda Napocska csoportja érkezik a Városház térre, a többi előadásról a www.fehervariprogram.hu oldalon olvashatnak részleteket.

 

 


 

,