Hírek

Szeles, hideg harmadik vasárnap

2022. december 11.   SZKKK  

Hiába a szél, a hideg, a harmadik vasárnapon is sokan eljöttek a belvárosba: kígyózott a sor a kürtős kalácsos előtt, a gyerekek körbefutottak a fa körül a gőzössel és jó pár fotó is készült a fénnyel teli belvárosban, ahol a gyertyagyújtás előtt a MusiColore Énekegyüttes, utána pedig Zséda koncertjét hallhatta a közönség.

Igencsak elkelt a forró, sült gesztenye és a testet-lelket melengető forralt bor a kezekben vasárnap: a metsző szélben még hidegebbnek tűnt az este, mint amilyen valójában volt. Mégis sokan eljöttek a Városház térre, a Fő utcára, hogy advent harmadik vasárnapját is együtt töltsék barátaikkal, ismerőseikkel és közösen élvezzék a kivilágított belváros szépségét, fényeit, a hangulatot. Az ajándékokkal megrakott kis gőzös most is ott zakatolt a karácsonyfa körül, megint volt a látványtól elszakadni nem képes gyerek, akit csak nagy sírás-rívás közepette tudtak elcipelni a vonat mellől a szülei. És hiába fújt a szél, a „hópehelyvadászok” nem adták fel, vígan ugráltak, kapkodtak a Varkocs-szobornál a vászon előtt.

Délelőtt a szervezők még aggódhattak az időjárás miatt, de délutánra kiderült: lehetnek programok – és a családok, baráti társaságok ki is használták a lehetőséget, lassacskán összegyűltek a nézők a színpad előtt. Az adventi naptár tizenegyedik ablaka egy igazi nagy slágert rejtett: a Vasvári Pál Gimnázium két 9. osztályos diákja, Matolcsi Boróka és Solymos Boglárka Ed Sheeran és Elton John Merry Christmas című dalát adta elő a téren álldogálóknak, akik közül többen is – ahogyan a beszélgetésből kiderült – nem először jöttek pontban fél hatkor a helyszínre: más napokon is igyekeztek itt lenni, hogy lássák, mit rejt éppen az aznapi ablak.

A gitáros-énekes diákduó után a MusiColore Énekegyüttes műsorát hallhatta a közönség – ahogy mindig, most is színvonalas, az alkalomhoz illő szép műsorral ajándékozta meg a fehérváriakat a kórus.

Az öröm gyertyáját Tornyai Gábor atya és Róth Péter alpolgármester gyújtotta meg a város adventi koszorúján, majd Zséda lépett a színpadra. Az énekesnő koncertjére már nagyon sokan voltak a téren, ami már csak azért is jó volt, mert a sokaságban még a nem csillapodó szél is kevésbé volt kellemetlen.

Fotó: Kiss László (ÖKK)

 


 

,