Felhívások, Hírek

Sportmajális 2023 – Felhívás

2023. március 17.   SZKKK  

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ idén tizenkettedik alkalommal rendezi meg május elsején a Sportmajálist, amelyre már várja a sportegyesületek jelentkezését. A rendezvény minden évben a várost átszelő, több ezer sportolót és rajongót összefogó felvonulással indul, ezt pedig nem mindennapi bemutatók és edzések követik a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban, ahol a profik és a kezdő mozgolódni vágyók együtt edzhetnek.

Székesfehérvár évek óta sporttal ünnepel május elsején. A helyszín idén ismét a régi, a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központ, amely ezen a napon megtelik amatőr és profi sportolókkal, hiszen a kisebb egyesületek mellett a város nagy klubjai is fontosnak tartják, hogy jelenlétükkel hirdessék: sportolni nemcsak egészségünk érdekében érdemes, hanem azért is, mert általa részesei lehetünk egy közösségnek.

2022-ben az eseményt nyitó felvonuláson közel 40 sportegyesület vett részt: 1500 sportoló vonult fel a Petőfi-szobortól az esemény helyszínéig. A szervezők idén szeretnénk ezt a résztvevői számot felülmúlni és még több sportolót megszólítani kortól, nemtől és sportágtól függetlenül, ezért felhívást juttattak el az egyesületekhez, kérve, hogy mozgósítsák sportolóikat, a gyerekeket és szüleiket, és ha tudnak, hozzanak magukkal zenészeket is, hogy még hangulatosabb legyen a várost átszelő felvonulás. Az egyesületeknek lehetőségük lesz egész napra kitelepülni és bemutatókat tartani, hogy a látogatók idén is minél több sportággal ismerkedhessenek meg, a legnépszerűbbektől a legextrémebbekig. 

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ április 11-ig várja a sportegyesületek jelentkezését a fehérvári Sportmajálisra, regisztrálni az alábbi űrlapon lehet. A rendezvénnyel kapcsolatos pontos információkat (felvonulási sorrend, kitelepülés helyszíne, színpadi időbeosztás) a nevezés lezárása után kapják meg a jelentkező sportegyesületek.

Az űrlap direkt linkje: https://forms.gle/K9hLFCFsDBrBCzCv9