Felhívások, Hírek

Sportmajális 2024 – Felhívás

2024. március 27.   SZKKK  

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ idén tizenharmadik alkalommal rendezi meg május elsején a Sportmajálist, amelyre április 12-ig várja a sportegyesületek jelentkezését. A rendezvény minden évben a várost átszelő, több ezer sportolót és rajongót összefogó felvonulással indul a Petőfi-szobortól, ezt pedig tíz órától bemutatók és edzések követik a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban, ahol a profik és a kezdő mozgolódni vágyók együtt edzhetnek.

Székesfehérvár évek óta sporttal ünnepel május elsején. Az esemény helyszíne a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központ, amely ezen a napon megtelik amatőr és profi sportolókkal, hiszen a kisebb egyesületek mellett a város nagy klubjai is fontosnak tartják, hogy jelenlétükkel hirdessék: sportolni nemcsak egészségünk érdekében érdemes, hanem azért is, mert általa részesei lehetünk egy közösségnek.

2023-ban az eseményt nyitó felvonuláson közel 50 sportegyesület vett részt: 1700 sportoló vonult fel a Petőfi-szobortól az esemény helyszínéig. A szervezők idén is szeretnének minél több sportolót megszólítani kortól, nemtől és sportágtól függetlenül, ezért felhívást juttattak el az egyesületekhez, kérve, hogy mozgósítsák sportolóikat, a gyerekeket és szüleiket, és ha tudnak, hozzanak magukkal zenészeket is, hogy még hangulatosabb legyen a várost átszelő felvonulás. Az egyesületeknek lehetőségük lesz egész napra kitelepülni és bemutatókat tartani, hogy a látogatók idén is minél több sportággal ismerkedhessenek meg, a legnépszerűbbektől a legextrémebbekig. Az eseményen a bemutatók mellett akadálypályák, sportos játékok is várják a sportolni vágyókat. 

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ április 12-ig várja a sportegyesületek jelentkezését a fehérvári Sportmajálisra, regisztrálni az alábbi űrlapon lehet. A rendezvénnyel kapcsolatos pontos információkat (felvonulási sorrend, kitelepülés helyszíne, színpadi időbeosztás) a nevezés lezárása után kapják meg a jelentkező sportegyesületek.

Az űrlap linkje: https://forms.gle/NHj9DqFNoW284TUh7