Hírek

Sportmajális – Mozgás minden mennyiségben

2024. április 24.   SZKKK  

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) idén már tizenharmadik alkalommal rendezi meg május elsején a több ezer embert megmozgató Sportmajálist. A rendezvény – ahogy minden évben – idén is a várost átszelő, amatőr és profi sportolókat összefogó felvonulással indul a Petőfi-szobortól a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központig, ahol bemutatók és edzések várják a mozogni vágyó közönséget.

Május elsején újra gyülekeznek a város amatőr és profi sportolói, hogy a Petőfi-szobortól a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központig vonulva személyes jelenlétükkel hirdessék: mozogni nemcsak egészségünk, hanem a közösséghez való tartozás élményének átélése miatt is érdemes. Az SZKKK felhívására idén is közel félszáz egyesület, szervezet jelentkezett, a résztvevők többsége a felvonuláson is részt vesz, így ismét népes és színes tömeget láthatnak majd a nézelődők május elsején, szerdán.

A sportegyesületek 8.45-kor a Petőfi-szobornál találkoznak, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester átadja a Székesfehérvár Sportjáért elismeréseket. A díjátadó után indul a várost átszelő, több ezer sportolót és rajongót összefogó felvonulás a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központig a Piac tér – Palotai út – Ligetsor – Bregyó köz útvonalon. A jó hangulatról a Fehérvári Fúvószenekar, a PTE Brass Band és a PTE X zenekar gondoskodik. A menet élén hagyományosan a zászlóvivők, jól ismert profi sportolók járnak, az ő kezükben érkezik a zászló a Bregyóba.

A Sportmajális színpadi programja 10 órakor indul Rubint Réka egyórás Alakreform edzésével, amit dedikálás, közös fotó és beszélgetés követ. A város egyesületei, szervezetei az egész napos kitelepülés mellett színpadi bemutatókkal is igyekeznek felhívni magukra a figyelmet: 11 órától fél hatig folyamatosan váltják egymást a színpadon, a közönséget is megmozgatva. 16 órakor a szombathelyi Kötélugró Klub tart bemutatót a színpadon: a kötélugrás önálló sportág, látványos koreográfiákkal, de nagyon sok sportágban használják az állóképesség, a gyorserő fejlesztésére is, emellett óriási mértékben javítja a koordinációs képességet és a ritmusérzéket.

Az SZKKK ismét megszervezi azt a sorversenyt, amelynek évek óta nagy sikere van: általános iskolások és a város ismert sportolói, sztárjátékosai közös csapatokat alkotva vesznek részt a 13 órakor kezdődő játékos vetélkedésben.

A bemutatók mellett további programoknak is helyet ad a Sportmajális: az extrém sportok kedvelői a Gladiator Run pályán, a mászófalon és az akadálypályán tehetik próbára magukat, emellett az érdeklődők a quadozás rejtelmeivel és a darts focival is megismerkedhetnek. Idén is lesz Streetball majális a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia szervezésében, a futás szerelmesei pedig déltől Túróczi Réka „IRUNmom” futóedzésén vehetnek részt. A rendezvényen bemutatkozik a Székesfehérvárra települt HQ MND-C, azaz a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság, és kitelepül a Magyar Honvédség is.

Részletes program »
 
 


 

,