Hírek

Retró hangulat a Felsővárosban

2024. április 21.   SZKKK  

A Felsővárosi Közösségi Házban kezdődtek szombaton a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ ingyenes városrészi piknikjei – itt, az elsőn retró hangulatban telt a délután. Bohócműsor, mesejáték, „békebeli” társasjátékok, játékgépek, táncház, gyerekkoncert és retró büfékínálat várta a családokat.

A „piknik” szó szabadtéri eseményt feltételez, és a rendezvényt valóban főként a szabadba, az intézmény udvarára tervezték a szervezők, de az esős időjárás közbeszólt, így a programok fedél alá, az intézmény nagytermébe költöztek. Talán épp ez, a biztos esőhelyszín volt az esemény egyik vonzereje: sokan választották szombat délutáni kikapcsolódásnak a felsővárosi pikniket.

A délutánt a Kedvcsinálók Társulatának bohócműsora indította, amelybe a nézők is aktívan bekapcsolódhattak, például klasszikus zsonglőrszámokat is kipróbálhattak – a gyerekek és a felnőttek egyaránt lelkesen próbálkoztak a tányérpörgetéssel, a diabolo orsóval és más ügyességi játékokkal. A gyerekek a Batyu Színház több meséből összefűzött játékában is fontos szereplőkké váltak – az egyikben a főszerepet, a ravasz rókát és a neki szállást adó gyanútlan gazdákat is ők játszották.

Mese után tánc és zene következett. Elsőként az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Guba csoportja hívta táncba a jelenlévőket Majoros Andor irányításával: a csoport rövid bemutatót tartott, majd különböző párosítók és egy erdélyi körtánc alaplépéseivel ismertették meg a táncos lábú gyerekeket, a rendezvény zárásaként pedig a Pitypang zenekarral bulizhattak a kicsik.

A délután folyamán régi, talán némileg már elfeledett társasjátékokkal is lehetett időt tölteni: dominó, asztali- és gombfoci, többféle építő-, kirakós- és kártyajáték, bűvös kocka várta a játékos kedvűeket. A gyerekek mellett a felnőttek közül is sokan próbálták ki a flippert, a szkandergépet és a boxgépet is.

Fotó: Lőrincz Miklós

 


 

,