Hírek

Piknik a Belvárosban, családi programokkal

2024. május 18.   ÖKK  

Pünkösd szombatján a belvárosi lakókat invitálta piknikre a Székesfehérvári Kulturális Központ a Városház térre. Népi játékok, hangszerbemutató, társasjáték-sátor, kincsmosás is volt a kínálatban; a kicsiket a Pitypang zenekar, a felnőtteket Gájer Bálint szórakoztatta, a jelenlévőket az ARTE ARAMI Junior csoportja táncházba is hívta.

Az eseményen ki lehetett próbálni a talán kissé már elfelejtett népi játékokat, fajátékokat, volt népi hangszerbemutató, társasjáték-sátor és kincsmosás is. A Táncolj velünk! program keretében rögtönzött táncházat varázsoltak a térre az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Junior csoportjának néptáncosai, majd a Pitypang zenekar táncoltatta meg az aprótalpú közönséget. A népszerű gyerekzenekar saját szerzeményekkel és ismert slágerekkel is készült. A program zárásaként Gájer Bálint, a „swing hercege” szórakoztatta a közönséget, aki a mai magyar „Swing’n pop” zenei stílus meghonosítója és egyik vezéralakja.

A belvárosi pikniken ott volt dr. Cser-Palkovics András polgármester, Lehrner Zsolt alpolgármester és Szabó-Bakos Györgyné, a városrész önkormányzati képviselője is. „A belvárosi piknik egy jó közösségépítő program, és egy kicsit „előszele” is a Hetedhét Játékfesztiválnak” – fogalmazott Lehrner Zsolt alpolgármester. Hozzátette: „Öröm, hogy sok kisgyermekes családot lehet látni a programon, akik jól érzik magukat ebben a szép időben és nagyon jó dolog, hogy a pünkösdi virágkölteményeket is láthatjuk a Városház téren.”

Szöveg: Bácskai Gergely és SZKKK, fotó: Kiss László (ÖKK) és Harcos Edina


 

,