Hírek

Százezer forint a tét

2018. április 24.   Hajnal Csilla  

A sokéves hagyományokhoz hűen idén is emlékezetessé teszi a fehérvári érettségizők vizsgák előtti utolsó napjait a ballagási hét, amelynek keretében köszöntik a végzős osztályok osztályfőnökeit, megrendezik a Bolondballagást és a városi ballagási ünnepséget. Május 4-én, pénteken lesz a Bolondballagás, melynek főnyereménye nem kevesebb, mint 100 ezer forint. A programokról kedden tartott sajtótájékoztatót Mészáros Attila alpolgármester és Paulik Anna, a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa.

„Néhány éve hagyománnyá lett Székesfehérváron, hogy a több programból álló ballagási héttel tesszük emlékezetessé a végzős osztályok utolsó középiskolában töltött napjait, a vizsgák megkezdése előtti hetet” – mondta Mészáros Attila alpolgármester, aki arról tájékoztatott, hogy a hosszú hétvége miatt megrövidült jövő hét helyett most pénteken, április 27-én köszöntik a végzős osztályok osztályfőnökeit a hagyományos helyszínen, az Órajátéknál. Ettől a naptól kezdve egy hónapon át ballagási zenék szólnak majd és diákfigurák bújnak elő a szokott időpontokban. Rossz idő esetén a pedagógusokat köszöntő műsort a Városháza dísztermében rendezik meg. A városi ballagási ünnepséget idén – a Szent Imre-templom felújítási munkálatai miatt – a Püspöki palota előtt rendezik meg 9 órai kezdettel. Ebben az évben mintegy 1500 végzős középiskolást köszöntenek, akik a város 18 intézményének 59 osztályába jártak négy, hat vagy éppen nyolc évig – hangzott el.

A sok éve hagyományos Bolondballagás résztvevőit május 4-én, pénteken 7.30 órára az Alba Plaza elé várják – erről már a Fehérvári Programszervező Kft. rendezvényszervezője, Paulik Anna beszélt a sajtó képviselőinek. A színes, látványos menet a Liszt Ferenc utcán, a Városház téren, majd a Fő utcán keresztül a Zichy színpadig vonul a Band of StreetS zenekar kíséretével. Itt 8 órakor kezdődik az osztályok jelmezes bemutatója, illetve színpadi produkciója. A versenyen résztvevő osztályok közül a négytagú zsűri – amelynek tagja dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Vakler Anna, Székesfehérvár művészeti vezetője, Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója és Sári Máté, a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa – választja ki a legjobb, legötletesebb jelmezben megjelent csoportot. A tét idén is nagy: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának felajánlására a győztes osztály 100 ezer forintos hozzájárulást kap az érettségi bankettjének megrendezéséhez. Jutalmat kap a második és a harmadik helyezett osztály is: az előbbi 50 ezer, míg az utóbbi 25 ezer forintos hozzájárulást nyer.

A maskarás megmérettetésre még lehet jelentkezni 2018. április 25-ig a honlapunkon található online regisztrációs lap kitöltésével.

Szöveg: Hajnal Csilla
Fotó: Molnár Artúr (ÖKK)