Hírek

Neves karmesterekkel dolgozott együtt

2018. június 26.   Hajnal Csilla  

Az olasz bariton 1984-ben született Tortonában. Tanulmányait basszusként kezdte, majd később baritonként folytatta. Filippo Polinelli a Musica Sacra koncerten, a Nemzeti Emlékhely szabadtéri színpadán lép a fehérvári közönség elé augusztus 12-én.

A bariton pályája 2006-ban indult, a Milánói Scalaban a Manon Lescaut-ban debütált, Verdi Othellójában fellépett Rovigoban, Bolzanóban, Riminiben, Ravennában, Trentóban, Livornóban és Savonában is. A következő évben, 2007-ben két Rossini operában (A szerelem próbája és Az újság) énekelt Pármában, valamint fellépett a Bad Wildbadban rendezett belcanto operafesztiválon Saveria Mercadante Don Quijote című operájában.

Pályája során olyan neves karmesterekkel dolgozott együtt, mint például Zubin Metha és Donato Renzetti (utóbbi idén áprilisban az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral lépett fel Székesfehérváron), és olyan rendezőkkel, mint a francia Nicolas Joël, az olasz Giorgio Barberio Corsetti, és a német rendező páros, Ursel és Karl-Ernst Herman. Filippo Polinelli DVD-lemezen látható Rossini Az újság, Mercadante Don Quijote, Verdi A végzet hatalma és Rossini A szerelem próbája című operájában.

A Petruzzelli Színházban Lorin Maazellel dolgozott együtt Rossini A sevillai borbély című népszerű operájában, amelyben fellépett Omán fővárosában is, a Királyi Operaházban, Verdi Pünkösdi királyság című operájában Veronában, koncerteket adott az Egyesült Államokban és a milánói Scalában is. Három éve Rossini Mózes című operájában a fáraó szerepét énekelte, Dubai-ban, az új operaház nyitóelőadásán lépett színpadra Bizet Gyöngyhalászok című operájában, a Manon Lescaut-ban Bariban, az Alvajárókban Triesztben vendégszerepelt. Idén Verdi Traviata és Prokofjev A három narancs szerelmese című operájában lép színpadra Triesztben, illetve a nápolyi operaházban.

Hajnal Csilla


 

,