Hírek, Önkéntesek

Köszönet a közreműködőknek

2018. szeptember 1.   Lőrincz Miklós  

Idén is népes közreműködői csapat segítette a Székesfehérvári Királyi Napok összművészeti fesztivál megvalósítását, számukra szervezett összejövetelt augusztus utolsó napjára a Fehérvári Programszervező Kft. és az Alba Regia Táncegyesület a Táncházban. Az eseményen elismerő okleveleket is átadtak.

A programszervezők és az egyesület munkatársai a fesztivál önkénteseit, a Városgondnokság munkatársait, a Táncház dolgozóit és a rendezvényeken dolgozó külső vállalkozókat invitálták közös lecsóvacsorára péntek estére a Táncházba. Az eseményen Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet a jelenlévőknek: mint mondta, a 11 napos fesztivál sikeres lebonyolítása elképzelhetetlen lett volna ezen remek csapat nélkül, amelynek tagjai mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy a város és a fesztivál jó híre tovább terjedjen a világban.

Juhász Zsófia, a Fehérvári Programszervező Kft. ügyvezetője főként az önkéntesek szerepét hangsúlyozta, hiszen munkájuk elengedhetetlen a rendezvények gördülékeny, zavartalan és sikeres megvalósításában. Az önkéntesek feladatai között szerepel például az információs pultokban történő tájékoztatás, szórólaposztás, a történelmi óriásbábok mozgatása, a néptáncfesztivál csoportjainak kísérése, tolmácsolás, technikai segítségnyújtás és sok egyéb teendő. A mintegy kétszáz főre tehető önkéntes csapatban minden korosztály megtalálható a városi nyugdíjasklubok tagjaitól a középiskolás diákokig, és jelen vannak köztük az Alba Regia Táncegyüttes és a Senior csoport táncosai is.

Majoros Andor fesztiváligazgató, az Alba Regia Táncegyüttes művészeti menedzsere arról beszélt, hogy az immár 23. alkalommal megrendezett nemzetközi néptáncfesztivál hatodik éve része az összművészeti fesztiválnak, amely több tízezer ember számára jelent kikapcsolódást másfél héten át. A jelenlévő közreműködők ebben az időszakban éjjel-nappal dolgoztak az eseménysorozat sikeréért.

Az eseményen elismerő okleveleket adtak át több, a fesztiválon kiemelkedően teljesítő önkéntesnek. A XXIII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon nyújtott önkéntes munkájáért Kovács György, Patkóné Radovics Andrea és Szöllősy József, valamint a középiskolásokból álló „Pakoló fiúk” csapata vehetett át elismerést Cser-Palkovics András polgármestertől; a Fehérvári Programszervező Kft. rendezvényein való tevékeny közreműködéséért pedig Véber Krisztiánt és Füle Cintiát jutalmazták.

Fotó: Lőrincz Miklós


 

,