Hírek

„Szól a nóta, száll a muzsika…” – gálaműsor az Idősek világnapján

2018. szeptember 27.   Hajnal Csilla  

Székesfehérvár önkormányzata hagyományosan zenés gálaműsorral köszönti a város szépkorú lakóit az Idősek Világnapja alkalmából: október 2-án az Alba Regia Sportcsarnokban Papp Annamária és Bot Gábor, Horváth Elemér „Emi” és zenekara, az Arconic-Köfém Nyugdíjasklub Férfikórusa, valamint a Step and Style Studio táncosainak műsora szórakoztatja a vendégeket.

Az ENSZ 1991-ben rendezte meg első alkalommal az Idősek világnapját október elsején. Azóta a világ sok országában, így hazánkban is évről évre szerveznek programokat ebből az alkalomból, hogy felhívják a figyelmet az idős emberekre, arra, hogy tapasztalatuk, tudásuk révén hasznos tagjai a társadalomnak. Székesfehérvár minden évben gálaműsorral fejezi ki megbecsülését a város idős lakói iránt, akik munkájukkal méltán vívtak ki maguknak tiszteletet az elmúlt évtizedek során. A rendezvény célja a szórakoztatás mellett az, hogy a város köszönetet mondjon szüleink és nagyszüleink generációjának.

Az elmúlt évben ezernél is több vendége volt az Idősek világnapján rendezett programnak, a szervezők idén is színvonalas műsorral és apró ajándékkal várják majd a vendégeket október 2-án, kedden 15.00 órakor az Alba Regia Sportcsarnokban.

A „Szól a nóta, száll a muzsika…” című műsorban Papp Annamária és Bot Gábor mellett Horváth Elemér „Emi” zenekarát hallhatja majd a közönség. A színpadon fellépnek a Step and Style Studio táncosai, valamint az Arconic-Köfém Nyugdíjasklub Férfikórusa is. A programban részletek hangzanak el többek között a Csárdáskirálynő című operettből, a Háry Jánosból és népdalokat is hallhatnak a sportcsarnok vendégei az ünnepi délutánon.