Hírek

Advent a Távírda utcában

2018. december 5.   Lőrincz Miklós  

A fehérvári Belvárosban járók már felfedezhették, hogy a karácsony előtti várakozás idején a már megszokott helyeken – Fő utca, Liszt Ferenc utca, Városház tér, Zichy liget, Várkörút – kívül az Oskola utcában, a Kossuth udvari Órajátéknál, a megújult Országzászló téren, a vasútállomás előtti téren és a Távírda utcában is gyönyörködhetünk az ünnepi díszkivilágítás szépségében. Utóbbi helyen adventi programok is lesznek az előttünk álló két hétvégén: 8-án, szombaton és 16-án, vasárnap.

December 8-án, szombaton 10–13 óra között manók és rénszarvasok lepik el a Távírda utcát: a karácsonyi ajándékokat vásárolni szándékozók Rudolffal és a manókkal tehetnek tematikus üzletlátogatásokat, a gyerekek pedig a manókkal közösen díszíthetnek karácsonyfát. Ezen a napon kiderül, hogy a rénszarvast nem csak a szán elé fogják: ezúttal lovagolni (szarvasolni…?) is lehet rajta. Angyali üdvözlőszolgálat is működik az utcában: a karácsonyi jókívánságokat angyalok közvetítik az arra járóknak. A Távírda utca Rákóczi út felőli végén mézeskalácsot is díszíthetnek az ügyes kezű gyerekek és felnőttek.

A januári utcaavatón egy farsangi álarcot készítettek jégből az Ice Art Hungary alkotói

Ezüstvasárnap, vagyis december 16-án 10–13 óra között jégszobrászat lesz az utca közepén, a Fal köznél: az utcaavatón nagy siker aratott farsangi álarc után ezúttal egy angyal készül majd, amivel fotózkodni lehet, a gyerekek pedig maguk is megpróbálkozhatnak a jégszobrászattal. Az utca Rákóczi út felőli végén ezúttal is díszíthetnek mézeskalácsot az arra járók.