Hírek

MikulásGyár Fehérváron is

2018. december 7.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Idén 14. alkalommal rendezik meg a MikulásGyár gyűjtőakciót, amely Budapest mellett az ország több pontján, így Székesfehérváron is várja az adományozókat – minden eddiginél hosszabb nyitvatartással, november 30. és december 21. között. Az adományokat a Polgármesteri Hivatal Városház tér 2. szám alatti épületében kialakított adománygyűjtő ponton várják, hétfőtől péntekig 8.00–20.00 óra között.

A MikulásGyár a térség legnagyobb, legismertebb és legelismertebb szervezett – nem ad hoc jellegű – jótékonysági akciója, célja a mélyszegénységben élő, rászoruló nagycsaládosok, sokgyermekes családok megajándékozása a decemberi, karácsonyi időszakban. A kezdeményezés évről évre rekordokat dönt, 2017-ben összesen már 158 tonna adomány jutott így célba.

A MikulásGyár az adományozóktól nem kér és nem fogad el készpénzt vagy emelt díjas sms-t: elsősorban tartós élelmiszert (konzerv, tészta, rizs, liszt, olaj, cukor, édesség stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket (mosószer, mosogatószer, fogkrém, szappan, tusfürdő stb.), jó minőségű, használható ruhát, játékot, könyvet gyűjt a rászorulóknak. De szívesen átvesz minden olyan dolgot, ami használható, és magunk is örömmel fogadnánk, használnánk. Aki pénzzel szeretne segíteni, az erre szánt összegből vásároljon be ilyen dolgokat és hozza el a gyűjtőpontra.

Az adományok szelektálását és szétosztását – rászorultsági alapon – a Magyar Vöröskereszt végzi, fő stratégiai partnere, a Magyar Posta és Posta Logisztika segítségével. Az ajándékokat nem kell becsomagolni, elég őket egy dobozban, szatyorban elhozni, a Vöröskereszt szortírozás után csomagolja majd be.

   

  


 

, ,