Hírek

Dallal csalogatták a Mikulást

2021. december 7.   SZKKK  

Kézműves foglalkozások, arcfestés, finom sütemények és italok – ezt kínálta a Tüzér utcai „Befogadlak” Baptista Gyermekotthon lakóinak hétfő délután az a Mikulásváró program, amelyet a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) helyi szervezete megbízásából szervezett. A jól sikerült délutánon sok mosolygós gyereket láttunk, akik természetesen mind jól viselkedtek, hiszen megérkezett közéjük a Mikulás is.

Érdemes volt elpróbálni a Hull a pelyhes kezdetű dalt, és aztán jó hangosan újra eldalolni, hiszen az ajtóban megjelent a Mikulás, akit a kicsik nagy, csodálkozó szemekkel fogadtak, de a nagyobbak is örültek a nagyszakállúnak. A messziről jött vendég helyet foglalt egy széken, köszöntötte a gyerekeket, aztán csinos segítőivel mindenkit megajándékozott. Az apróságok közül többen is kissé félénken léptek a Mikulás elé, de az ajándékcsomag elvarázsolta őket, rámosolyogtak, volt, aki kezet is fogott vele.

A Tüzér utcai „Befogadlak” Baptista Gyermekotthon lakóinak a Fiatal Családosok Klubja székesfehérvári szervezete megbízásából a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársai rendezték a programot, amely igen jó hangulatúra sikerült. Bár a gyerekek eleinte elfogódottan üldögéltek, Benkő-Igaz Krisztina, az SZKKK szakmai vezetője kedves unszolására a kézműves asztalok melletti székek gyorsan megteltek: kartonpapírból, csillogó matricákkal fenyőfa készült, hóember formájú mécsestartókat festettek az otthon kisebb és nagyobb lakói – egyikük meg is lepte a frissen készült alkotással a Mikulást! A kisebb gyerekek sorban álltak az arcfestésnél is. „Én nem szeretem, hanem imádom az unikornisokat” – mutatta büszkén egy kislány a kézfejét díszítő csillámtetoválást, és ő természetesen egészen unikornissá akart „változni”, az arcára is egy ilyen mintát választott. Egy másik lányka fél arcocskáját elegáns virágmintával díszítették, a fiúk meg szuperhős és más, néha ijesztő figurák mögé „bújtak”.

A finom sütemények, mézeskalács, tea és gyümölcslevek is hozzájárultak a délután hangulatához. A gyermekotthonban jelenleg 45 gyermek, illetve fiatal él, köztük négy anyuka, akik egy év körüli gyermeküket nevelik itt. Az intézmény öt házból áll, mindegyikben gyermekfelügyelő és pedagógus vagy egy felsőfokú szociális végzettséggel rendelkező házvezető, nevelő foglalkozik az ott élő gyerekekkel, fiatalokkal. Az otthon fenntartója 2021 novembere óta a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Intézményfenntartó Központja.

 


 

,