Hírek

Együtt próbáltak a szereplők

2019. március 2.   Lőrincz Miklós  

Bár a Márciusi Ifjak összpróbái csak jövő héten kezdődnek, tegnap már együtt próbáltak a szereplők, a tavaszias időt kihasználva a Vasvári gimnázium udvarán, ahol Tátrai Réka koreográfus irányításával a produkció mozgásait is elpróbálták. A főszereplők az elmúlt napokban elsősorban a Pilvaxban játszódó jeleneteket próbálták, Nyári Ádám társrendező vezetésével.

„A szereplők kezdik felvenni a ritmust. Réka remek munkát végzett a koreográfiával, öröm volt nézni a fiatalokat. Szép és pontos Ádám rendezése” – foglalta össze az elmúlt napok próbáit Matuz János rendező, aki az 1848. március 15-i forradalom tiszteletére született utcaszínházi produkciót íróként is jegyzi. A Márciusi Ifjak című darabot két alkalommal, 10.15 és 15 órakor láthatják majd az ünneplők a Városház téren március 15-én.

A produkcióban a Vasvári Pál Gimnázium diákjai vállaltak főszerepet, az iskola énekkarát Tarné Szabó Magda vezényli. Az ünnepi műsor látványvilágát számítógépes animáció teszi különlegessé, ezt Falvay Miklós médiaművész és csapata készíti, a produkció zenei vezetője Cserta Balázs. A műsorban idén is elhangzik a megzenésített Nemzeti dal és a már korábban nagy sikert aratott, ritmizált 12 pont is.

Fotó: Matuz János és Igari Balázs

Bár a Márciusi Ifjak összpróbái csak jövő héten kezdődnek, tegnap már együtt próbáltak a szereplők, a tavaszias időt…

Közzétette: Fehérvári program – 2019. március 2., szombat

 


 

,