Hírek

Színesben a döntős csapatok

2019. március 25.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Közeledik a Siklósi Gyula Városismereti Vetélkedő döntője: április elsején (és ez nem vicc!) nyolc csapat áll a Vörösmarty Színház színpadára, hogy eldöntsék: ki lesz a versenyben az első. Hétfő délután egy-egy csapattag érkezett a Művészetek Házába, ahol kisorsolták a színpadra lépés sorrendjét és azt is, milyen színű pólót viselnek majd a csapatok.

A tavaly szeptemberben indult vetélkedő hamarosan a finisbe ér, már csak egy hét van hátra a döntőig, amelynek feladatai készen állnak. Nem árulhatjuk el a kérdéseket, de azt biztosan állíthatjuk: látványos, izgalmas, érdekes feladatok várnak arra a nyolc csapatra, amelyek a döntőbe jutottak. A hatos fogatok egy-egy képviselőjét hívtuk hétfőn a Művészetek Házába, hogy sorsolással döntsük el, ki milyen pólót visel majd a Vörösmarty Színházban a szó szoros értelmében színes finálén. A sorsoláson két csapat nem tudott jelen lenni, a többiek viszont sorban húzták ki a kis kártyákat az urnából. A színsorrend így alakult: Az idő vándorai lilában, a Teleki Hős 6os szürkében, A Tenkes kapitányai pirosban, a Hős6os narancssárgában, a Hirtelen jó lesz sárgában, a 6ásvadászok zöldben, az Időutazók kékben, a Jáky Építészek pedig rózsaszínben pompáznak majd a színpadon.

Ahhoz, hogy a döntő igazán színes legyen, a szervezők azt kérik, hogy a csapatokat kísérő szurkolótábor is a saját csapatáéhoz hasonló színű felsőben jelenjen meg a döntőn – hangzott el a sorsoláson, ahol Paulik Anna, a Programszervező Kft. munkatársa arra kérte a „drukkereket”, írjanak rövid kis buzdító sorokat, amelyekkel majd biztathatják a csapatokat hétfőn. A sorsoláson egy-egy számot is kihúztak a diákok, amelyek a színpadra lépés sorrendjét határozták meg. A döntőbe jutott diákok egyébként már nyertesek, hiszen (felkészítő tanáraikkal együtt) mindegyik csapat részese lesz egy kirándulásnak.

Fotó: Igari Balázs és Lőrincz Miklós

 

Közeledik a Siklósi Gyula Városismereti Vetélkedő döntője: április elsején (és ez nem vicc!) nyolc csapat áll a…

Közzétette: Fehérvári program – 2019. március 25., hétfő