Hírek

Csak a befektetésen jár az eszük…

2019. április 3.   Lőrincz Miklós  

Demaenetus római patrícius igyekszik minél több nőt meghódítani. Nem átall szemet vetni fia kedvesére, a szép Phylaeniumra is, és a szolgája, Libanus bevonásával pénzzel próbálja meggyőzni fiát, hogy engedjen át egy éjszakát a lánnyal. Ugyanerre a pénzre pályázik Phylaneium maga is. De hogy kinek is van itt pénze valójában? És hogy ki milyen cselt vet be céljai érdekében? Három hét múlva kiderül.

A pénz és a nők körül forog Plautus Szamárvásár című komédiája, amelyet Matuz János, a Fehérvári Programszervező Kft. művészeti intendánsa alkalmazott gorsiumi színpadra. A fordulatokban bővelkedő vidám darab bemutatója az idei Floralián lesz április utolsó hétvégéjén, a próbák javában zajlanak.

A darab felnőtt szerepeiben a Vörösmarty Színház és a Szabad Színház művészeit, Kelemen Istvánt, Keller Jánost, Törsök Mártát és Udvaros Györgyöt láthatja a gorsiumi közönség, a fiatal szerelmeseket két középiskolás diák, Mészáros Kyra és Csengey Márton alakítja, a spanyol szolgálólányt a szintén középiskolás Roa Zamora Dorothy formálja meg. A komédia zenéjét Ferenczy-Nagy Boglárka szerzi, a hangszerelés Hámori János munkája.

    

Demaenetus, a gazdag római patrícius igyekszik minél több nőt meghódítani. Nem átall szemet vetni fia kedvesére, a szép…

Közzétette: Floralia – 2019. április 3., szerda

 


 

, ,