Hírek

Karácsonyváró koncertek az Adventi színpadon

2019. november 22.   Hajnal Csilla  

A jövő hét végén már az első adventi gyertyagyújtásra várják a fehérváriakat a belvárosban. A programsorozat pénteken kezdődik, a színpadra idén is neves fellépők érkeznek, hallhatjuk a Kisangyalok karát, minden nap kinyílik egy ablak az adventi naptárban és a finn Mikulással is találkozhatnak majd a gyerekek a Városház téren.

Az ünnepi fények felkapcsolásával december 1-jén hivatalosan is kezdetét veszi a Fehérvári Advent rendezvénysorozata, de már november 29-én, pénteken délután indulnak a programok: a Hiemer-ház Gesztenyés-udvarának foglalkoztatójában idén is tovább épül a mézeskalács város. Az eddig elkészült épületeket a Hiemer-házban és a Városháza első emeletén állítják ki.

Az első adventi vasárnapon a város iskoláinak diákjaiból összeállított Kisangyalok karának műsora teszi meghitté a gyertyagyújtást. A több mint 400 kis énekes tíz intézményből érkezik, a legszebb karácsonyi dalokat adják elő a Városház téren felállított gyönyörű fenyőfa mellett. A kórus műsora előtt Vörös Janka és Fövenyi Máté duóját hallhatja a közönség, utánuk pedig a „szving hercegeként” is emlegetett Gájer Bálint koncertje következik. A második hétvégén klasszikus kóruskoncerttel, jazz- és popdallamokkal várják a fehérváriakat: december 7-én fél hatkor az Alba Regia Vegyeskar, majd 18 órától a Merry Go Round Duó műsorát, december 8-án, vasárnap fél hatkor a Nyári lányok, Aliz és Edit, majd hat után pár perccel a Mits-Horváth Quartet (Mits Márton, Horváth Dávid, Varga Szabolcs, Vörös Tamás) koncertjét élvezhetik az Adventi színpadon.

A harmadik szombaton, december 14-én fél hatkor ismét egy fehérvári kórus, a Vox Mirabilis énekel, majd sokak kedvence, a Szőke Nikoletta Quartet lép színpadra. Másnap, december 15-én, vasárnap pedig fél hatkor a két évvel ezelőtti Fehérvár Hangjában megismert Nagy Lili és Lakatos Levente kiskoncertje következik. A negyedik hétvégén, szombaton, december 21-én előbb Bebe, majd a Boka Boogie Band karácsonyi koncertjét, december 22-én, vasárnap pedig Szűcs Gabi és Csemer Boglárka zenekarának műsorát hallhatja a közönség.

A gyertyagyújtás a Városház téren vasárnaponként 18 órakor lesz, a Püspöki palota udvarában pedig szombatonként, 16 órakor. A belvárosban sétálva hétvégenként nemcsak csodálhatjuk a fényeket, de – Falvay Miklós médiaművésznek köszönhetően – játszhatunk is velük. A Varkocs-szobornál a tavaly megismert játékban kapkodhatunk a hópelyhek után, az Országzászló téren pedig a nyáron kipróbált kockaforgatós játékkal szórakozhatnak kicsik és nagyok.

Idén különleges vendég is érkezik Fehérvárra: december 7-én, szombaton délután 15–17.30 óra között a finn Mikulás, Joulupukki érkezik a városba. A szervezők már 14.45-től közös éneklésre hívják a gyerekeket, akik érkezési sorrendben mehetnek majd fel a színpadra.

 

A Fehérvári Advent teljes programja »

 

 

,