Hírek

Már a próbával is sikert arattak a „kisangyalok”

2019. november 29.   Hajnal Csilla  

A Vörösmarty Színházban és a Városház téren is próbált pénteken délelőtt a Kisangyalok kara. Az idei koncert december 1-jén, vasárnap este lesz a gyertyagyújtás idején.

Zsizsegő, mocorgó gyerekhad lepte el a Vörösmarty Színház színpadát pénteken reggel: a Kisangyalok karának több mint 400 kisebb-nagyobb énekese érkezett, hogy a vasárnapi koncert előtt közösen próbáljon. Benkő-Igaz Krisztina, a Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetője előbb létszámellenőrzést tartott, megérkezett-e minden iskola küldöttsége, aztán a Kodály iskola pedagógusa, az idei karnagy, Polgár Zoltánné vette át az irányítás. Az ő vezetésével beénekeltek a gyerekek, aztán egy kis szünet után a Cserta Balázs által készített zenei alapra megszólaltak az idei műsor dalai is. A gyerekek az iskolában saját pedagógusaikkal hetek óta gyakorolják már a dalokat, amelyek egy részét jól ismerik, de voltak olyanok, amelyeket mostanra újratanultak, kiegészítettek egy-egy eddig még nem énekelt versszakkal. A színpadi próba után a Városház téren is felállt a kórus, hogy december 1-jén, vasárnap zökkenőmentes legyen a bevonulás, a sorakozás. Az éppen arra járók nagy örömére a kórus a téren is végigénekelte a repertoárt, a nevükhöz méltón úgy énekeltek, ahogyan a kisangyalok. Érdemes lesz kijönni a térre vasárnap este.

Ahogyan már évek óta hagyomány, most is két részletben énekel majd a város iskoláinak diákjaiból összeállt alkalmi kórus. Idén a Hétvezér Általános Iskola, a Kossuth Lajos Általános Iskola (két kórussal), a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Széna Téri Általános Iskola, a Táncsics Mihály Általános Iskola, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Tagintézménye, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI, a Vasvári Pál Általános Iskola, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és a Zentai Úti Általános Iskola mintegy 450 kisdiákja énekel együtt. Gyertyagyújtás előtt a Pásztorok, pásztorok, a Bárányt vivő Jancsika, a Pásztorok, keljünk fel, gyertyagyújtás után pedig a Nagykarácsony éjszakáján, a Bárcsak régen, a  Vígan zengjetek, az Az ige megtestesült, az Ó gyönyörű szép, a Soha nem volt még ilyen, az Ó, jöjjetek hívek című dalokat, valamint Kodály Zoltán – Gazdag Erzsi: Ezüst szánkót hajt a dér című kórusművét és Beethoven Örömódáját hallhatjuk majd a Városház téren.

 

  


 

, ,