Hírek

Fellobbant a negyedik gyertya lángja

2019. december 22.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Ma, az utolsó adventi vasárnapon a negyedik gyertya lobbant lángra: a város adventi koszorúján a szeretet gyertyáját Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök gyújtotta meg a Betlehemből érkezett lángról, köszöntőikben kifejezve az elcsöndesedés, a békesség és az odafigyelés fontosságát. A negyedik gyertya a betlehemi Születés Bazilikában őrzött örökmécses lángjából meggyújtott lámpás tüzéből lobbanhatott fel, amelyet a 453-as Wathay Ferenc Cserkészcsapat tagjai hoztak el a városba Bécsből.

Ma utoljára lehetett kézműveskedni az Adventi kuckóban, vagyis a Hiemer-ház Gesztenyés udvari foglalkoztatójában: a Terembura egyesület segítségével egyedi karácsonyi csomagolópapírok készültek. A Városi Képtár – Deák Gyűjteményben Barbi & Jancsó akusztik koncert volt: Schoblocher Barbara, a Blahalousiana frontlánya és Jancsó Gábor, a zenekar dalszerzője kedvenc dalaikat, régi magyar klasszikusokat és saját szerzeményeiket adták elő, ezzel hangolva a közönséget a karácsonyi ünnepekre.

Fehérvár élő adventi naptárának 22. ablaka mögött egy dal rejtőzött: Vörös Janka jazz énekesnő énekelte Ledisi „Give Love On Christmas Day” című dalát. Az Adventi színpad előtt az esőben is kitartó nézők a gyertyagyújtás előtt Szűcs Gabi adventi műsorát hallhatták, gyertyagyújtás után pedig a Boggie Quartet, vagyis Csemer Boglárka és zenekara adott karácsonyi koncertet.

Fotó: Molnár Artúr (ÖKK) és Igari Balázs

 

 


 

,