Hírek

Óriási az érdeklődés a bajnokság iránt

2020. január 18.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Hatvanöt Fejér megyei középiskolás diák nevezett az országosan egyedülálló Szóval győzni kommunikációs bajnokságra – több mint kétszer annyian, mint a tavalyi első versenyre. A jelentkezők zöme 11. osztályos fehérvári diák.

Tegnap éjfélig lehetett jelentkezni Székesfehérvár kommunikációs bajnokságára, amelyet a Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft. megbízásából hirdetett meg a Fehérvári Programszervező Kft., immár második alkalommal. A verseny olyan közösséget, kihívást és fejlődési lehetőséget biztosít a jelentkezők számára, amely túlmutat egy kommunikációs verseny keretein: a szervezők nem titkolt célja, hogy az önkifejezésre, kommunikációra és marketingre fogékony, 10–13. évfolyamos fiatalokat a pályaválasztás, a továbbtanulás vagy a munkavállalás során felmerülő kihívásokban is segítse.

Az idei versenyre 65 fiatal – 36 fiú és 29 lány – nevezett Fejér megye 17 középfokú oktatási intézményéből, főként Székesfehérvárról;  a mezőny fele 11. évfolyamos. A legtöbben a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumból jelentkeztek: az iskola színeit 11 diák képviseli. Őket a  Ciszterci Szent István Gimnázium 10 diákja, majd a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola és a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium 6–6 diákja követi. Bár a jelentkezők zöme, 57 diák fehérvári iskolákba jár, csak a mezőny fele él a városban, a többiek már településekről járnak a város oktatási intézményeibe.

A diákok bemutatkozó írásaiból kiderül, hogy jelentős részük olyan pályára készül, ahol a jó kommunikációs képesség elengedhetetlen – de sokan írtak arról is, hogy szerintük ez az élet minden területén nagyon fontos, mert a 21. század a kommunikációról szól. Többen elárulták, hogy nagy hatással volt rájuk mindaz, amit a tavalyi döntősöktől hallottak a bajnokságról és az azt követő rendszeres tréningekről – és azt sem titkolták, hogy többüknek tanáraik ajánlották a versenyt.

A bajnokság a jelentkezők meghallgatásával folytatódik, a diákok erről hamarosan részletes tájékoztatót kapnak. A jelentkezők közül a szervezők által felkért szakemberek választják ki azt a 12–15 fiatalt, aki továbbjut a döntőbe. A versenyzőket februárban a csoportos foglalkozásokon mentorok – Azurák Csaba riporter, műsorvezető, dr. Ignácz Adrienn pszichológus, Bakonyi István irodalomtörténész, Kozáry Ferenc színművész és Töll Konrád, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs munkatársa – készítik fel a döntőre, amelynek március 18-án a Hiemer-ház bálterme ad otthont.

Archív fotó: Molnár Artúr (ÖKK)


 

,