Hírek

Körséta a Városházán

2021. június 18.   SZKKK  

A Múzeumok éjszakáján idén is lesz körséta a székesfehérvári Városházán: június 26-án, szombaton 16.00 és 20.00 órakor dr. Cser-Palkovics András polgármester és Kulcsárné Németh Mariann idegenvezető közösen kalauzolja az érdeklődőket a 15. században emelt épületben. A körsétákra mindkét időpont betelt, több jelentkezőt nem tudunk fogadni.

A székesfehérvári Városháza az egyik legjelentősebb barokk épület Magyarországon. Főépülete évszázadok óta otthont ad a város sorsáról döntő gyűléseknek és egyéb kiemelkedő eseményeknek, ezért igen fontos politikai és kulturális jelentőséggel bír Székesfehérvár életében. Emeletén a Szent Korona, a koronázási kard és az országalma hiteles másolatai, valamint Aba-Novák Vilmos és Kontuly Béla szekkói láthatók. A körséta résztvevői a polgármester dolgozószobájában is látogatást tehetnek.

A körsétán való részvétel védettségi igazolványhoz kötött, melyet egy fényképes személyazonosító okmánnyal együtt a séta megkezdése előtt, a Városháza bejárata előtt ellenőrzünk.