Hírek

Napközis táborok az SZKKK házaiban

2021. június 16.   SZKKK  

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) – több egyesülettel együttműködve – nyári napközis táborokat hirdet a 7–14 éves korosztály számára. Az augusztus 2–6. és 9–13. között zajló táborokba az animációsfilm-készítés, a kézműves mesterségek, valamint a kommunikáció és a marketing témája iránt érdeklődő gyerekeket várnak a szervezők. A helyszín a Felsővárosi Alkotóház, illetve a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar lesz, a jelentkezési határidő: július 23., péntek 24.00 óra. A jelentkezési lapot honlapunkról, az egyes táborok információs oldaláról lehet letölteni.

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) a Motívum Kulturális Egyesülettel együttműködve augusztus 2–6. között művészeti tábort szervez a 8–14 éves korosztály számára a Felsővárosi Alkotóházban és annak kertjében (Kertalja u. 8.). A napközis jellegű táborban statikus képeket, térbeli figurákat, majd ezek felhasználásával animációs filmet készítenek a gyerekek, akik életkoruknak megfelelően két csoportban, két témával foglalkozhatnak. Az Élet a föld alatt – Milyen lények laknak a talpunk alatt? című a kisebbeknek, a Tervezd te a jövőt! – Milyennek képzeled a világot, amikor felnőtt leszel? elnevezésű pedig a nagyobbaknak nyújt izgalmas és érdekes időtöltést. Az Animóka táborban – Debreczeni Katalin grafikusművész, az Animono Animációsfilm-készítő Műhely vezetője, valamint egy-egy képzőművész, animációs szakember és drámapedagógus segítségével – a gyerekek különféle új technikákkal ismerkedhetnek meg, amelyek segítik manuális készségeik fejlesztését. A filmkészítés közben kipróbálhatják magukat tervezőként, rendezőként és operatőrként is – a végeredmény pedig egy közös, jó hangulatú hét munkájának köszönhetően sok rajz, festmény és egy animációs film lesz. A táborban 16 főt tudnak fogadni a szervezők.

Ugyancsak az Alkotóházban várja a 7–14 éves gyerekeket a Marketinges leszek című tábor is augusztus 9–13. között. A napközis jellegű tábor célja, hogy játékosan megismertesse a marketingkommunikációs szakmát a jelentkezőkkel, akik megtanulhatják, hogyan írjanak figyelemfelhívó szöveget, és láthatják, hogyan készül egy szórólap. Megtudhatják azt is, hogy mi a titka egy jó fényképnek, miről szól egy sajtótájékoztató és kik vesznek azon részt. Kiderül az is, hogyan működik egy rádióstúdió, és mi minden történik a tévében, amit a nézők nem is látnak. A tábort, amelyben 25 főt tudnak fogadni, közös mozizás zárja.

Egy másik városrészben, a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban ugyancsak az általános iskolás korosztályt, 7–14 éves gyerekeket fogadnak a Mesterségek hete elnevezésű táborban, amelyet az SZKKK munkatársai a Fejér Megyei Népzenei Műhellyel együttműködve szerveznek. A tábor a nevében hordozza a témát: a táborban különböző mesterségekkel és mesterekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek a hangulatos környezetben augusztus 2–6. között, naponta 8.00–16.00 óráig. A tábor során a gyerekek kipróbálhatják magukat fafaragóként Horváth János fafaragó vezetésével, varrhatnak textiljátékokat Tóthné Albrecht Anikó textilműves segítségével, nemezelhetnek Lendvai Judit útmutatásával, akitől népi játékokat és dalokat is tanulhatnak. A résztvevők bepillantást nyerhetnek Kovács András órásmester munkájába, ellátogatnak az Óramúzeumba, valamint megtekinthetik a Virágórát működtető szerkezetet is. A tábor végén, a szorgos hét végeredményeként pedig egy kiállítást fognak közösen berendezni saját munkáikból.

Mindhárom tábor részvételi díja 25 000 Ft/fő, amely magában foglalja a napi háromszori étkezést, a szakmai útmutatást, a szükséges eszközöket. A táborba való jelentkezés 15 000 forint előleg, valamint a honlapunkról az egyes táborok információs oldaláról letölthető, kitöltött, aláírt jelentkezési lap beküldése után válik érvényessé. (A jelentkezési lapot szkennelni vagy fotózni is lehet.)

Jelentkezési határidő: 2021. július 23., péntek 24.00 óra.

A táborokról részletes információt a tabor@fehervariprogram.hu címen lehet kérni.

 

A táborok napirendje:

7.30–8.00        Érkezés

8.00–12.00      Foglalkozás

12.00–13.00    Ebéd

13.00–14.00    Szabad foglalkozás, játék

14.00–16.00    Foglalkozás

16.00–16.30    Távozás

 


 

,