Hírek

Nyárzáró „köszönöm parti” a Táncházban

2021. augusztus 27.   SZKKK  

Idén is a Malom utcai Táncházban gyűltek össze mindazok, akik nélkül – ahogy mondani szokás – a Székesfehérvári Királyi Napok programsorozata nem jöhetett volna létre. A már évek óta hagyományos „köszönöm parti” ebben az évben is alkalmat adott arra, hogy a szervezők mellett az önkéntesek és minden más közreműködő munkáját is elismerjék.

A Táncház hangulatos udvarán gyülekezett pénteken este a Székesfehérvári Királyi Napokat lezáró, hagyományos „köszönöm parti” közönsége. Nyugdíjas és középiskolás önkéntesek, az Alba Regia Táncegyesület tagjai és önkéntesei, valamint a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársai kaptak meghívást az estre, ahol – az elnevezésből következően – a város legnagyobb, legjelentősebb rendezvényének sikeréért dolgozóknak mondtak köszönetet.

Az idei Székesfehérvári Királyi Napok már majdnem olyan volt, mint ahogyan megszokhattuk, a másfél hét alatt az időjárás is kegyes volt a rendezvényhez, amelynek előkészítésekor még sok bizonytalansággal kellett szembenéznie a szervezőknek. Szerencse, hogy meg tudtuk tartani a fesztivált – mondta köszöntőjében Cser-Palkovics András. A polgármester kiemelte: nem közhely hangsúlyozni az önkéntesek szerepét, hiszen egy ilyen rendezvény nélkülük valóban elképzelhetetlen, a városi intézményekben sosem lesz annyi alkalmazott, amennyi egy ilyen nagyszabású rendezvény sikeréhez kell. Jó itt körbenézni, látni, hogy jókedvű beszélgető társaságok ülnek az asztalok mellett: közösségek, barátságok születtek a Királyi Napok alatt, már csak ezért is részt venni önkéntesként a fesztiválon – mondta a polgármester, aki arról is szólt: idén is sokfelől jöttek vendégek a városba, akik közül sokan biztosan visszajönnek a következő években. Ahogyan, reméljük, az önkéntesek is visszatérnek segíteni – jegyezte meg végül.

Az SZKKK igazgatója, Juhász Zsófia meg is szólította a jelenlévőket, hogy az arcokhoz is köthető legyen, milyen sokan dolgoztak a sikerért: az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, az Alba Regia Táncegyüttes Szenior csoportjának tagjai, a fehérvári nyugdíjasklubok tagjai, az SZKKK munkatársai, a Médiacentrum munkatársai és a sok-sok fehérvári vagy Fehérváron tanuló középiskolás – felsorolni is nehéz, mennyi közreműködő tette hozzá a maga részét, hogy a vendégek jól érezzék magukat a programsorozat idején.

A junior kategóriában Selmeczi Hanna vehetett át oklevelet a Székesfehérvári Királyi Napok idején végzett példamutató önkéntes munkájáért

A szenior kategóriában Szabó Margit kapott elismerést

A Királyi Napok Folkfesztiválon végzett fáradhatatlan tevékenységért az Adam’s Family vehetett át közös oklevelet

Az önkéntesek közül idén a junior kategóriában a tegnap éppen 16. születésnapját ünneplő Selmeczi Hanna, a szenior kategóriában pedig Szabó Margit vehetett át oklevelet a Székesfehérvári Királyi Napok idején végzett példamutató önkéntes munkájáért. A Királyi Napok Folkfesztiválon végzett fáradhatatlan tevékenységért az Adam’s Family, azaz Bihercz András, Bíró Mariann, Csermely Boglárka, Fodor Ármin, Fröschl Ádám, Fröschl Kata, Fülöp Ákos Levente, Hegyi Veronika, Horváth Flóra Bianka, Juhász Adél, Kolek Zsombor, Koller Gábor, Kresz Ákos, Majoros Zsófia, Marx Fanni, Mezei Márton, Nagy Gábor, Németh Ajsa, Németh Gergő, Németh Sára, Osztotics Regina, Péter Janka, Péter Sára, Rozgics Nikolett, Rozmán Larion Heliodor, Takács Lili Nina és Zimmermann Maja vehetett át közös oklevelet. Az ő jutalmuk még egy közös mozizás is a Barátság moziban: a műsoron szereplő filmek közül kiválaszthatják, melyiket szeretnék megnézni együtt egy csak számukra rendezett vetítésen.

A parti meghívottjainak Németh János, az SZKKK Szárazrét-Feketehegyi Közösségi Házának munkatársa főzött debrecenivel „dúsított” lecsót.

Gratulálunk a díjazottaknak! Valamennyi önkéntesnek köszönjük a munkáját, számítunk rájuk a jövőben is!

Fotó: Simon Erika (ÖKK)

 


 

,