Hírek

Egy héttel később lesz a Halünnep

2022. március 29.   SZKKK  

A várható kedvezőtlen időjárás miatt egy héttel később, április 9-én rendezik meg a VIII. Fehérvári Halünnepet a Palotavárosi tavaknál. A város egyik legnépszerűbb gasztronómiai eseménye főzőversenyt, színpadi és családi programokat kínál április 9-én, szombaton. A nap sztárvendége az Irigy Hónaljmirigy együttes lesz.

Esős, hűvös időjárás ígérkezik az előttünk álló hétvégére, ezért a szervezők, a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetség (Hofesz) és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) egy héttel később, április 9-én rendezi meg a VIII. Fehérvári Halünnepet a Palotavárosi tavak melletti rendezvényterületen. A 2013 óta létező, a kulináris élvezetek és a szórakoztatás mellett az egészséges halételek népszerűsítését is szolgáló, egyre népszerűbb programot az utóbbi években 6–8 ezer ember látogatta alkalmanként.

A nap hagyományosan főzőversennyel indul, erre április 7-ig nevezhetnek az érdeklődők a Hofesz Pilinszky tér 1–2. szám alatt található irodájában – a résztvevők halászlevet vagy bármilyen más halételt készíthetnek a maguk és barátaik örömére. A versenyzők számára egy bográcsra való halat, tűzifát, tűztálcát, főzőhelyet, sörpadgarnitúrát és a Halünnep logójával ellátott kötényt biztosítanak a szervezők. Az elkészült ételeket a zsűri folyamatosan értékeli, a legjobbakat a szervezők értékes ajándékokkal díjazzák.

Az eredetileg meghirdetett színpadi és kísérőprogramot igyekeznek tartani a szervezők, de ebben még lehetnek kisebb változások, érdemes figyelemmel kísérni a Fehérvári Halünneppel kapcsolatos részletes információkat a www.fehervariprogram.hu oldalon és a rendezvény hivatalos közösségi oldalán: www.facebook.com/fehervarihalunnep