Hírek

Turisztikai szezonnyitó Székesfehérváron

2022. június 22.   ÖKK  

Turisztikai szakújságíróknak szervezett szakmai körutat, úgynevezett study tourt a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft szerdán. Az Aranybulla kiadásának 800. évfordulóján a város nevezetességeihez kirándult el az a 15 újságíró, akik több online és print médiát képviselnek. Az újságírók a Vörösmarty Színházban találkoztak dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel, ez az esemény volt egyben Székesfehérvár 2022-es turisztikai szezonnyitó sajtótájékoztatója.

Tartalmas és izgalmas napot tölthettek Székesfehérváron az újságírói study tour résztvevői szerdán. Olyan programsorozaton vehettek részt az érdeklődők, amely a város 2022-es évének legszebb és legizgalmasabb oldalát mutatja be. Megismerkedtek a Nemzeti Emlékhellyel, a Királyok és Szentek – az Árpádok kora című kiállítással, a 2022-es Aranybulla-emlékévvel és a köré szerveződő gazdag programsorozattal, valamint a Nyiss Fehérvárra! kedvezménykártya-program nyújtotta lehetőségekkel is.

Az újságírókat délután a Vörösmarty Színházban fogadták – az épület előtt több királyi óriásbáb sorakozott fel, jelezve, hogy az eseményen az augusztusi Székesfehérvári Királyi Napok programjairól is szó esik. A város legnagyobb programsorozatáról Igaz Krisztina, az eseményt szervező Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetője adott tájékoztatást.

A szakújságírók a teátrumban találkoztak dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel, ez az esemény volt egyben Székesfehérvár 2022-es turisztikai szezonnyitó sajtótájékoztatója is. A tájékoztatón elhangzott, hogy a Székesfehérvári Turisztikai Kft. és a Tourinform Iroda idén nyáron is készül a megnövekedett látogatószámra. Folytatódnak az igen kedvelt esti fáklyás városvezetések, a kisvonatos programok, és a vendégek nagy örömére a júliusi és augusztusi hétvégken újra szolgálatba áll a panorámabusz is.

Fotó: Simon Erika (ÖKK)