Hírek

Székesfehérvár művészeti csoportjai köszöntötték az Aranybulla-emlékévet

2022. augusztus 20.   SZKKK  

Ünnepi gálaműsorral köszöntötték Székesfehérvár művészeti csoportjai az Aranybulla-emlékévet augusztus 20-án este a Zichy-színpadon. A 200 fős összművészeti előadásban a táncos produkciókhoz egy 70 fős együttes biztosította a zenei élményt. A pezsgő, változatos előadás bővelkedett magyar előadók és zeneszerzők – a klasszikus és popzenei műfajt összekötő – műveiben.

Ruff Tamás Koronázási mise nyitányával kezdődött az az összművészeti gálaműsor, amelynek keretében Székesfehérvár kiemelt művészeti csoportjai köszöntötték az Aranybulla-emlékévet. Az augusztus 20-i ünnepség záróeseményén Székesfehérvár polgármestere mondott köszöntőt. „Szent István ünnepe a nemzeti összetartozás, összetartás képességéről szól. Ezért is örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a ma esti gálaműsor a székesfehérvári kulturális élet szereplőinek összefogásával valósult meg” – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András, majd köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett e nagyszabású műsor elkészítésében.

A 200 fős produkcióban közreműködött az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar, az Alba Regia Táncegyüttes, a Főnix Rock and Roll SE, a Step and Style Studio, a Székesfehérvári Balett Színház, a MusiColore Énekegyüttes és a Vox Mirabilis Kamarakórus. Az este során Kovács Áron és Ruff Nikolett énekesek is színpadra léptek. A pezsgő, változatos előadás bővelkedett magyar előadók és zeneszerzők – a klasszikus és popzenei műfajt összekötő – műveiben. Az est különlegességét az adta, hogy szinte majd‘ minden műsorszámban egyszerre volt jelen zenekar, énekkar és tánckar, legyen szó balettról, nép- vagy éppen modern táncról. A jól ismert népdalok, Máté Péter Hazám, az István, a király rockopera két dala mellett, az Angyalbőrben-t és a Valaki mondja meg című számot is együtt énekelte a közönség a fellépőkkel.

Szöveg: Csordás Csilla (ÖKK) és SZKKK, fotó: Simon Erika (ÖKK) és Kerkay Zita

 


 

,