Hírek

Piknik volt a kígyós sulinál

2022. szeptember 10.   Lőrincz Miklós  

Tartalmas kikapcsolódást kínált a Salétrom utcai piknik szombat délután a Németh László Általános Iskola előtti téren, ahová a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ és Molnár Tamás önkormányzati képviselő hívta a környékbeli családokat.

A kellemes nyárutó sokakat csábított a szabadba, a kígyós iskola elé: ritka népi játékok, a Víz-Mű-hely interaktív játékai, kézműves foglalkozások, arcfestés, csillámtetoválás – a piknik összes helyszínén nagy volt a nyüzsgés egész délután, mindenki igyekezett minél több játékot kipróbálni.

A legnépszerűbb elfoglaltság ezúttal a szalagos labda volt – nemcsak a készítése, hanem a vele való játék is: az egész környék hamar megtelt a labdákat látványosan dobáló gyerekekkel, sőt, a rendezvényt záró zenei produkció, Kádár Szabolcs János színművész műsorának rögtönzött tánckara is belőlük alakult.

A kézműves foglalkozások mellett sokféle népi játék várta a gyerekeket, amelyeknek már az elnevezése is mókás volt. Többek között megtudhatták, milyen a sajtlabirintus, kipróbálhatták a hordólovaglást, célozhattak óriáscsúzlival, kakaskodhattak vagy akár ördögöt is űzhettek, de voltak játékok, amelyekben az egyensúlyérzéküket is fejleszthették.

A színpadon elsőként a Hímzett igricek vásári komédiáját láthatta a közönség: a mesélők 15. századi ruhába bújva, középkori hangulatot teremtve, mandolinnal, csörgővel és egy régi bőrönddel érkeztek a helyszínre, hogy interaktív történetekkel szórakoztassák a legkisebbeket.

A pikniket Kádár Szabolcs János színművész zenés műsora zárta. Az összeállításban a Hair, A Pál utcai fiúk valamint a Rómeó és Júlia musicalek slágerei hangzottak el, majd olyan örökzöldeket is hallhatott a közönség, amelyek zenés darabokból is ismertek: Domenico Modugno és Gianni Morandi slágerei az Anconai szerelmesekből, a Neoton dalai a Szép nyári napból, a Hungária slágerei több zenés műből, ráadásként pedig még egy filmsláger, a Valami Amerika is előkerült.

Fotó és videó: Lőrincz Miklós

 


 

,