A 3 órás kert

2022. október 11.   SZKKK  

Mikor:
2022. november 9., szerda @ 18:00 – 20:00 Europe/Budapest Időzóna
2022-11-09T18:00:00+01:00
2022-11-09T20:00:00+01:00
Hol:
Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ
Székesfehérvár
Fürdő sor 3.
Költség:
Ingyenes, de regisztrációhoz kötött
Kontakt személy:
Orosz Júlia
+3670/443-7068

Figyelem, helyszínváltozás! A nagy érdeklődés miatt az eseményt nagyobb helyszínen, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (Fürdő sor 3.) színháztermében rendezzük meg. Az előadásra az összes hely elkelt.

Hogyan lehet egy kis kertben is hatékonyan, nem túl sok munkával elérni, hogy megteremjen a család számára az egészséges, friss zöldség? A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban ehhez kaphatnak segítséget, tanácsokat az érdeklődők: november 9-én, szerdán 18 órai kezdettel a 3 órás kert gazdája, Őry Barnabás tart előadást. A program ingyenes, de a részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, regisztrálni itt, ezen az oldalon lehet.

Őry Barnabás biogazdálkodó, zöldségkertész. Kilenc évvel ezelőtt családjának ellátása volt a cél, ezért kezdett a biokertészkedésbe, majd 2017-ben, miután agrármérnök diplomát szerzett a gödöllői Szent István Egyetemen, megalapította saját gazdaságát. A gazdálkodás mellett oktatóként és tanácsadóként is tevékenykedik: számos biogazdaság elindításában és fejlesztésében vett részt, workshopjain már közel 500 kertészkedni vágyónak adott tanácsokat.

Az elmúlt években egyre jobban foglalkoztatta a gondolat, hogy a gazdálkodásban szerzett tapasztalatait az önálló kertészkedésbe is át lehetne ültetni – így született meg a 3 órás kert, amelyet azért hozott létre, hogy megoszthassa tudását a hobbikertészekkel is. A 100 négyzetméteres biokertben átlagosan heti három óra kertészkedéssel lehet megtermelni a család számára az egészséges zöldségeket, ökológiai módszerekkel. Őry Barnabás a teljesen kezdőknek abban segít, hogyan tudják létrehozni a saját 3 órás kertjüket, a már aktívan kertészkedők pedig megtudhatják, hogyan lehetnek hatékonyabbak, eredményesebbek.

„Meggyőződésem, hogy a legjobb módja a természethez való kapcsolódásnak egy saját zöldségeskert létrehozása, mivel ez akár egy városi ember számára is elérhető. Egy jól megtervezett kertben a helyes technikák alkalmazásával egy kezdő kertész is rengeteg sikerélménnyel gazdagodhat. Az önmagáról gondoskodó ember egészségesebbé, magabiztosabbá és kiegyensúlyozottabbá válik, ehhez pedig a legjobb kiindulópont egy saját biokert” – fogalmaz Őry Barnabás.

A 3 órás kert című előadás november 9-én, szerdán 18 órakor kezdődik a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ színháztermében. A program ingyenes, de a részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, regisztrálni az alábbi űrlapon lehet:
https://forms.gle/cwL8Ef91dvbnbRYz6