Hírek

Megérkezett Székesfehérvár karácsonyfája

2022. november 21.   ÖKK  

A Városgondnokság segítségével hétfőn délelőtt megérkezett a Városház térre Székesfehérvár karácsonyfája. A különleges történetű fenyő szinte hazatért, hiszen húsz évvel ezelőtt éppen a Városháza aulájában volt karácsonyfa, mostanra pedig közel 8 méteresre nőtt.

Hétfőn délelőtt Kőszárhegyről érkezett meg az idei karácsonyfa a Városház térre. A hamarosan gyönyörű díszekbe öltöző fenyő története különleges, hiszen évekkel ezelőtt a Városháza aulájában díszítették fel a kis, gyökeres fenyőfát, hogy karácsonyfaként szolgálja az ünnepvárás időszakát. Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője 2002-ben költözött családjával Kőszárhegyre, ugyanebben az évben került családi házuk udvarára az ünnepek után a fenyő.

„Húsz évvel ezelőtt ez a fenyőfa a Városház tér 1-es épületének karácsonyfája volt. Mint minden évben, ekkor is felajánlották, hogy a dolgozók hazavihetik a fát, örökbe fogadhatják a fenyőt. Én vállaltam azt, hogy elhozom és kiültetem. Azóta, az elmúlt húsz évben pedig szépen felcseperedett” – mondta Nagy Zsolt, aki kőszárhegyi házuk udvarán gondozta a Városház térre most visszatérő fenyőt. Elmondása szerint a nyáron született meg a döntés, hogy felajánlásával szebbé tegye a Belvárosban sétálók, a fehérvári adventre kilátogatók ünnepét. A Városgondnokság végül több jelölt közül választotta ki a kalandos történetű fát, amely összehangolt munkával hétfőn délelőtt került a Városház térre.

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársai a Városgondnokság munkatársaival a 8 méteresre nőtt fenyőt még advent első vasárnapja előtt feldíszítik, a Belváros ünneplőbe öltöztetése pedig folyamatosan zajlik a faházak és az ünnepi fények kihelyezésével.

Szöveg: Józsa Dávid, fotó: Simon Erika (ÖKK)

 


 

,