Hírek

Zenés, táncos ajándékműsor, díjátadóval

2022. december 14.   SZKKK  

Néptáncos és kortárs táncos fiatalok, balettművészek és két népszerű színművész, Závodszky Noémi és Tűzkő Sándor szórakoztatta a Nyugdíjas Karácsony közönségét szerda délután. Az esemény alkalmat adott arra is, hogy a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ köszönetet mondjon az év önkénteseinek.

Az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Kókonya csoportjának tagjai nyitották a hosszú évek óta hagyományos programot az Alba Regia Sportcsarnokban, ahol szép számmal gyűltek össze a város időskorú lakói, a nyugdíjasklubok és egyesületek tagjai. A fiatalok kicsivel később még visszatértek a színpadra: előbb mezőföldit, üveges és botos táncot adtak elő, majd bagi táncokat mutattak be a gyönyörű viseletekben.

Nagy tapsot kaptak a Székesfehérvári Balett Színház művészei is, akik a Diótörő egy részletével, a Rózsakeringővel varázsoltak karácsonyi hangulatot a csarnokba. A nagy klasszikus mellett a társulat egy új, kortárs táncszínházi bemutatójából, a Cirkusz című darabból is ízelítőt kaptak a nézők.

A balett után a Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület korosztályos csoportjai jól ismert karácsonyi dalokra készült koreográfiákkal szórakoztatták a szépkorú nézőket.

Nemcsak a fellépők, de a közönség is táncra perdült a Gáz utcai sportcsarnokban: a két népszerű színművész, Závodszky Noémi és Tűzkő Sándor olyan dalokkal készült a rendezvényre, amelyeket előbb csak dúdolt a hallgatóság, de aztán néhányan –  engedve Závodszky Noémi  kedves invitálásának – táncoltak is. Anconai szerelmesek, Okosabban kéne élni, Fényes Szabolcs slágerei – igazán jó hangulatúra sikeredett a Nyugdíjas Karácsony idén is.

Az esemény alkalmat adott egy díjátadóra is. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ sok-sok önkéntessel dolgozik együtt a város nagyrendezvényein, közülük a legjobbakat oklevéllel és egy kis ajándékkal honorálták szerdán. A legjobb önkéntes csoport címet a Nosztalgia Nyugdíjas Klub Egyesület érdemelte ki, akik szinte minden rendezvényen segítették lebonyolítást – a klub nevében Sebestyén Lászlóné vette át Cser-Palkovics András polgármestertől az oklevelet. A nyugdíjas önkéntesek közül Rápolti Gyuláné, a Garzon Baráti Kör vezetőjének munkáját ismerték el, aki sajnos nem tudott eljönni a rendezvényre.

A rendezvényeken mindig sok középiskolás is dolgozik, a legjobbnak járó oklevelet ebben az évben Fülöp Luca vehette át, aki a Székesfehérvári Királyi Napok mellett számos más rendezvényen is jelen volt és segített. Gratulálunk a díjazottaknak, várjuk őket jövőre is!

Fotó: Simon Erika (ÖKK) és SZKKK

 


 

, , ,