Hírek

Kézműves délután, kiállítás és nyomozós játék Öreghegyen

2023. március 17.   SZKKK  

Háromféle programra is invitálja az érdeklődőket az Öreghegyi Közösségi Ház a húsvét előtti héten: az ünnepre való készülődés jegyében április 6-án, csütörtökön 15 órától húsvéti játékok és kézműves foglalkozások is várják a gyerekeket; fél hatkor nyílik Vidák Zsolt illusztrátor kiállítása, este hattól pedig egy vacsorával egybekötött nyomozás tartogat izgalmakat a krimik és a társasjátékok kedvelőinek. Utóbbira a www.fehervariprogram.hu/gyilkos-vacsora oldalon lehet jelentkezni.

A hosszú téli szünet után áprilisban újra kinyitnak a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ városrészekben található házai. Az Öreghegyen április 6-án három, a fiatalabb és az idősebb korosztályt is megszólító program várja a vendégeket. Délután három órakor a húsvéti készülődés jegyében családi délután kezdődik, amelyen 15 nagy méretű, az ünnephez kapcsolódó fajáték várja a gyerekeket a kertben, lesz tojáságyú is, amellyel célba lőhetnek a nyúl céltáblájába, de jó szórakozást kínál a mobil szabadulószoba is, a kézműves foglalkozáson pedig húsvéti apróságok készülhetnek majd.

Játék a színekkel, karakteres, groteszk figurák, épületek, aprólékosság, humor – ezekkel a szavakkal jellemezte saját rajzait Vidák Zsolt illusztrátor, akinek 17.30 órakor nyílik kiállítása a házban. A grafikusművész, bélyegtervező kedvenc témája Budapest; a főváros jellegzetes épületeit ábrázoló művek mellett azt a képet is láthatja majd a közönség, amely négy hónapig készült, és amelyen Budapest 28 nevezetességét jeleníti meg. A tárlatot Kovács Jenő táncművész, művészettörténet hallgató ajánlja a közönség figyelmébe – a képeket május 12-ig lehet majd látni a ház nyitvatartási idejében.

Egy színházi előadással egybekötött vacsora és a szerepjáték keverékéhez hasonlítható programon vehetnek részt az érdeklődők április 6-án este hat órától. A Merénylet a sárgaköves úton című gyilkos vacsora háromfogásos menüjének elfogyasztása közben az asztaloknál ülő csapatok megismerik a bűnjeleket, meghallgatják a gyanúsítottakat, és az est végére remélhetőleg felgöngyölítik a rejtélyes eset szálait, és kiderítik, ki a gyilkos. A program ára 12 000 Ft/fő, amely tartalmazza a háromfogásos vacsora, egy pohár pezsgő, egy üdítő és az előadás, a játék árát. A programot a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ és a ViVa Kávézó & Bar közösen szervezi. Jelentkezni a www.fehervariprogram.hu/gyilkos-vacsora oldalon lehet április 3-ig.