Hírek

Változik a március 15-i ünnepség helyszíne és programja

2023. március 14.   SZKKK  

A várható szélsőséges időjárás miatt módosul a március 15-i ünnepi program helyszíne. Az ünnepi műsor a Városház tér helyett a Városháza Dísztermében kezdődik 10 órakor, majd 12 órakor nyílik meg újra a nagyközönség számára a felújított Városháza, amelynek első emeletén új, az épület történetét bemutató kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők. A József-napi kézműves forgatagot, valamint a huszárok és hagyományőrzők programjait pedig egy későbbi időpontban rendezik majd meg.

Az időjárás-előrejelzés szerint viharos erejű szél várható szerdán Székesfehérváron. Így a nemzeti ünnepen, március 15-én külső helyszínre tervezett városi programokat – az ünneplők és a szereplők biztonsága érdekében – részben beltéren rendezik meg, és vannak, amelyeket elhalasztanak.

Az ünnepi műsor 10 órakor a Városház tér helyett a Városháza Dísztermében kezdődik, ahol a Vörösmarty Színház Petőfi rock című előadásának részletét láthatják a jelenlévők, és mindazok, akik a város youtube-csatornáján vagy a Fehérvár Televízió adásában élőben követik a programot. A műsort követően dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke mond beszédet. Ezt követően, ha az időjárás engedi, az ünneplők a koszorúzás helyszínére, az Ady Endre utcába sétálnak át közösen, a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar vezetésével.

Március 15-én nyílik meg ismét a megújult Városháza a nagyközönség előtt. Déli 12 órakor az épület történetét bemutató kiállításra invitálják az érdeklődőket, a tárlatot a Városi Levéltár és Kutatóintézet rendezi. Délután három időpontban – 13, 14 és 15 órakor – vezetett séták is indulnak az épületben, a 15 órás bejárásra még lehet jelentkezni a Tourinform iroda honlapján.

A Városház térre tervezett kézműves programok, valamint a Zichy ligetben a népi játszóház és a huszárbemutatók elmaradnak, ezeket egy későbbi időpontban – remélhetően kedvezőbb időjárási körülmények között – tartják majd meg a szervezők a Csónakázó-tó partján, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ épületénél.

A március 15-i ünnepi műsorra minden érdeklődőt szeretettel várnak!