Hírek

Péntek esti jazz Bágyi Balázs zenekarával

2023. április 28.   SZKKK  

Telt házas koncertet adott április utolsó péntekén a mai magyar jazz egyik legsikeresebb formációja, a Bágyi Balázs New Quartet a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületben. A Jazzpénteken a zenekar vezetőjének szerzeményeit hallhatta a közönség.

„Általában évente egyszer adunk koncertet Fehérváron, ezért nagy öröm, hogy újra itt vagyunk” – mondta a közönséget köszöntve Bágyi Balázs Artisjus- és Gramofon-díjas jazz-dob előadóművész, zeneszerző, zenetanár. – „Szeretjük ezt a házat, ezt a termet, és nagyon örülünk, hogy ismét telt ház előtt játszhatunk. A saját szerzeményeimet hoztuk erre az estére – ebben most nagyon benne vagyunk, mert nemrég jöttünk haza egy hosszabb lengyelországi turnéról” – mondta a zenekarvezető.

Az idén 10. születésnapját ünneplő Bágyi Balázs New Quartet zenéjében a post bop elemekből építkező, akusztikus, kortárs jazz dominál. A dobos-zeneszerző Bágyi Balázs a magyar jazzélet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze, partnerei pedig a magyar jazz közép generációjának jeles képviselői: a Hollandiában végzett szaxofonos Soso Lakatos Sándor, a Junior Prima díjas zongorista, Oláh Dezső és Közép-Európa egyik legnagyszerűbb bőgőse, Oláh Péter.