Hírek

Népszerű filmslágerek, fúvósokra

2023. augusztus 12.   SZKKK  

Filmzenék, Queen-, Santana- és Abba-slágerek fúvósokra – nagyszerű délutánt tölthetett a közönség a Városház téren szombaton, a Fehérvári Fúvós Fesztiválon. A Székesfehérvári Fúvószenekar és vendége, a Martonvásári Fúvószenekar elképesztő hangulatot varázsolt a belvárosba: előbb a hazaiak, aztán a martonvásári muzsikusok, végül pedig az egyesített „banda”, mintegy hetven zenész játszott együtt a téren – kiváló zenéket.

Az idei Székesfehérvári Királyi Napok nyitónapjának előestéjén, a Városház téren adott koncertet a 30 éves Székesfehérvári Fúvószenekar és a meghívásukra érkező Martonvásári Fúvószenei Egyesület. A Székesfehérvári Fúvószenekar elhagyta nevéből az „ifjúsági” jelzőt, és mint a zenekar karmestere, Hámori János elmondta, az ok egyszerű: megnőtt a ’90-es évek ifjúsága, akik a zenekar magját alkotják. Népszerű filmslágereket és könnyűzenei dalokat is játszottak, és több olyan új darab is elhangzott, amelyet a hónap elején tartott erdélyi táborukban tanultak a fesztiválra.

A Martonvásári Fúvószenei Egyesület zenekara közel negyven főt számlál. A legfiatalabb tagja 11 éves, míg a legidősebb zenész 71 éves – mondta a zenekar vezetője, Pfiffer Zsuzsanna, aki diákként a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar klarinétosaként ismerte és szerette meg a műfajt.

A koncerten a Rózsaszínű párduc, a Pókember, Indiana Jones és a Macskafogó jól ismert dallamai mellett a klasszikus zseni, Ennio Morricone jól ismert dallamait hallotta a téren szép számban összegyűlt hallgatóság, de elhangoztak Edith Piaf, a Queen, a Coldplay és Carlos Santana slágereinek fúvós feldolgozásai is.

A közönség nagyon jól szórakozott, többször részesévé is lett a koncertnek, hiszen mindkét karmester, a hazaiak„kapitánya”, Hámori jános és a martonvásáriak „vezére”, Pfiffer Zsuzsanna is arra biztatta a jelenlévőket egy-egy Queen számnál, hogy szálljanak be, adjanak ritmus kíséretet – szóval igazi örömzene lett a koncert, kicsik és nagyok egyformán jól érezték megukat a nem rövid program alatt. A fúvósfesztivál nagyszerű „előhangja” lett a a vasárnap este kezdődő Székesfehérvári Királyi Napoknak.

Szöveg: Bácskai Gergely és SZKKK, fotó: Bácskai Gergely és SZKKK