Hírek

Játékok a valóságban és a virtuális térben

2023. szeptember 2.   SZKKK  

Gyöngyöt vasaltak és színeztek, muzsikáló vonaton is utaztak, népdalokat és rockzenét is hallhattak szombaton a Kisfaludi piknik vendégei – az igazi iskolás napok kezdete előtt családi kikapcsolódásra hívta a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a családokat a közösségi ház melletti sportpályára.

Az első szeptemberi hétvégén igazán kitett magáért az időjárás, a nyári melegből, a napsütésből még bőven maradt a zsákban, így aztán nem volt akadálya a szabadtéri programoknak. Kisfaludon például az első iskolában töltött nap után családi délután várta az érdeklődőket a Kisfaludi Közösségi Ház melletti sportpályán. 

A hétfői erőgyűjtéshez jó alapot adott az esemény kezdetén a közös jóga, amire Szűcs Dorina invitálta a résztvevőket. Régi és leendő új „tanítványai” is eljöttek az eseményre, akik szeptember második felétől az Öreghegyi Közösségi Házba jógázhatnak majd együtt Dorinával.

A gyerekeket a Hangoló Zenés Gyermekszínház produkciója mozgatta meg, amelynek nemcsak nézői, de aktív résztvevői is voltak. Nemes Lászlóval találkozhattak már korábban is a gyerekek Fehérváron, akkor az állatolimpiára hívta meg őket – Kisfaludon pedig a Megy a vonat, muzsikál a kereke című interaktív előadásban énekeltek, játszottak vele együtt. Állatokban most se volt hiány a produkcióban, hiszen a gyerekek előbb madarakat, majd békákat alakítottak, de megjelent többek között a nyúl is – és a gyerekekre más feladatok is vártak, például nekik kellett kovácsolniuk, kereket javítaniuk ahhoz, hogy a gyerekekből álló vonat végül útnak indulhasson.

Játékból persze akadt még a rendezvényen: a sportpályán fajátékok várták a kisebb és nagyobb csemetéket, és a buborékjátszó is mindig nagy siker a gyerekek körében, akik ezúttal haza is vihettek egy-egy kisebb buborékjátékot. Akinek pedig a való világ nem elég, azt a házban a virtuális valóság csalogatta: háromféle VR-játékot is kipróbálhattak szombaton a piknikre érkezők. Az eseményre kitelepült a Fehérvári Sakk Egyesület is, hogy új rajongókat szerezzenek ennek a szellemi sportnak.

A játékok mellett kézműves foglalkozást is kínáltak a szervezők: óriás színezőn gyakorolhattak a leendő festőművészek, az ékszerek iránt érdeklődők pedig gyöngyökből készíthettek maguknak kiegészítőket – fűzés most vasalással születtek az alkotások. És nehéz volt eldönteni, hogy ez a foglalkozás a gyerekeket, vagy a szülőket vonzotta inkább 🙂

A pikniken fellépett az idén éppen tizedik születésnapját ünneplő, újabb minősítésre készülő Búzavirág Dalkör, a tagok szép népdalcsokorral kedveskedtek a közönségnek a Szedtevette zenekar kíséretével. A délutánt egy egészen más műfaj, heavy metal zene zárta: este hattól az End of paradise zenekar zúzott a színpadon a műfaj kedvelőinek nagy örömére. 

Fotó: Lőrincz Miklós

 


 

,