Hírek

Megérkezett Székesfehérvár karácsonyfája

2023. november 22.   ÖKK  

A Székesfehérvári Városgondnokság munkatársainak segítségével szerdán délelőtt megérkezett Székesfehérvár karácsonyfája a Városház térre. A közel tízméteres ezüstfenyő a Szüret utcából, az Udvari család felajánlása nyomán teszi szebbé az idei közös ünnepvárást.

Szerdán délelőtt az Udvari család Szüret utcai otthonának kertjéből érkezett a Városház térre Székesfehérvár idei közös karácsonyfája. A család négy évvel ezelőtt vásárolta az ingatlant, a terebélyes ezüstfenyő ekkor már ott állt az udvaron. A fát még az első tulajdonos ültette, a család becslései szerint körülbelül 30 éves lehet. Udvari Gábor úgy fogalmazott: „Ez a legszebb fánk a kertünkben, és úgy gondoltuk, hogy Székesfehérvárt is megajándékozzuk a látványával.” A családnak hiányozni fog a fa, hiszen a gyerekek nagyon szerettek az ezüstfenyő árnyékában játszani. Azt tervezik, hogy teljes pompájában is megnézik, azaz meglátogatják a hamarosan színes díszekbe öltöző karácsonyfát.

A Városgondnokság munkatársai számos beérkezett felajánlás közül választották ki a közel 10 méteres ezüstfenyőt, majd gondos előkészítés után helyezték el az Országalma szomszédságában. A logisztikában a Szecskó Kft. segédkezett, akik ingyen vállalták az ezüstfenyő szállítását. A karácsonyfa megérkezése egyben azt is jelenti, hogy közeledik az első adventi vasárnap. A Belváros ünnepi díszbe öltöztetése már folyamatosan zajlik, a székesfehérváriak és az ide látogatók idén is közös programokkal várhatják majd a karácsonyt.

Szöveg: Józsa Dávid (ÖKK), fotó: Bácskai Gergely (ÖKK)


 

,