Hírek

A kufliktól a szobaszörnyekig

2023. december 9.   SZKKK  

A mesék és animációs filmek kedvelői számára szervezett ingyenes kreatív családi délutánt a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szombaton az Öreghegyi Közösségi Házban. A közös meseszövés és animációsfilm-készítés mellett a résztvevők megismerkedhetnek a zene- és zörejkészítés titkaival is.

Az esemény első részében a résztvevők a zene- és zörejkészítés titkaival ismerkedhettek meg: a népszerű „Egy kupac kufli” filmek zeneszerzője és hangdizájnere, Alpár Balázs és zenésztársai – Simkó Várnagy Mihály és Farkas Izsák – segítségével lehetett kipróbálni a hangeffektezést és közös zenélést. A résztvevő gyerekek közösen készítettek „szinkront” egy rövid animációs filmhez: megszólaltatták a kutyát, a csirkét és a tyúkot, és zörejeket is gyártottak a történethez.

Az idei Animóka témáját a házimanók és a szobaszörnyek adták, a gyerekek ebben a témában alkottak és hozták létre közös filmjüket Debreczeni Katalin képzőművész, az Animono Animációsfilm-készítő Műhely vezetőjének irányításával.

Fotó: Lőrincz Miklós