Hírek

Éljük meg az adventet! – Felgyúltak az ünnepi fények a Belvárosban

2023. december 3.   ÖKK  

Advent első vasárnapjára díszbe öltözött Székesfehérvár. Az első gyertya meggyújtását követően a Kisangyalok kara négy énekese kapcsolta fel a karácsonyfa és a Belváros ünnepi fényeit. A Városház tértől a Fő utcán át a Zichy ligetig hangulatos terek, apró meglepetések, játékos feladatok, adventi vásár és fényvonat is várja az ünnepre hangolódókat.

Régi magyar karácsonyi ének csendült fel, amikor vasárnap este kinyílt az élő adventi kalendárium, azaz a Városháza harmadik ablaka. A bukovinai gyűjtésű Mikor Máriához az Isten angyala népdalt Berki Lilla népdalénekes adta elő, majd a közel hatszáz fős Kisangyalok kara csengő hangon énekelte el karácsonyváró dalcsokrát. A Városház tér csordultig megtelt, és az ünnepre érkezők hatalmas tapssal jutalmazták a tizenkét iskola diákjaiból álló összkar műsorát.

Az adventi koszorún az első gyertyát dr. Cser-Palkovics András polgármester és Tóth Tamás esperes gyújtotta meg. Székesfehérvár polgármestere ünnepi köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy idén ismét olyan adventre készülhetünk, amelyet megálmodtunk, amelyet megszoktunk: az értékeinkről, a hagyományainkról szól. „Azt kívánom, éljük meg az adventet, a várakozás pillanatait. Ha így teszünk, a következő három hét és majd az ünnep is tartalmas, gyönyörű lesz. Ne felejtsük el, hogy akinek a születésére várunk, ő mit üzent a szeretet nyelvén ennek a világnak, hiszen valójában ez az advent fő üzenete.” E gondolatokkal kívánt lelkiekben áldott, gazdag adventi időszakot a város polgármestere Székesfehérvárnak.

Az életben nagyon sok olyan pillanat van, amikor váratlanul megajándékozottá válunk, a lelkünk egyszerűen elkezd élni, mint ma este is, amikor a Kisangyalok kara énekével örömet okozott mindnyájunknak – kezdte köszöntőjét Tóth Tamás esperes. „Kívánok mindenkinek egy ilyen váratlan látogatást. Ha az Isten lesz, kívánom, töltse be a szívüket olyan dologgal, amire akkor éppen nagy szükségük van. Ha egy ember lesz a váratlan látogató, hozzon egy olyan hírt, adjon egy mosolyt, amely majd elkezdi megtölteni élettel a szívünket. Legyen találkozásokban gazdag időszak az advent” – zárta köszöntőjét Tóth Tamás.

Miután fellobbant az első gyertya lángja, a polgármester a Kisangyalok karának négy tagjával közösen kapcsolta fel az ünnepi fényeket, majd az est Radics Gigi koncertjével folytatódott. A következő három hétben ünnepi fénybe öltözött Belváros és színes programok várják a látogatókat.

Szöveg: Csordás Csilla (ÖKK), fotó: Simon Erika (ÖKK) és Lőrincz Miklós


 

,