Hírek

A hit után a remény gyertyája is fellobbant

2023. december 10.   ÖKK  

A hit után a remény gyertyája is fellobbant Székesfehérvár városának adventi koszorúján a Városház téri Adventi színpadon. A résztvevőket ezúttal Lehrner Zsolt alpolgármester és Dózsa István plébános köszöntötte ünnepváró gondolatokkal, az esten a Vox Mirabilis Kamarakórus és Caramel működött közre. Az élő adventi kalendárium vasárnapi meglepetése az O Holy Night című klasszikus dal volt Rácz Lili Szonja, a Vasvári Pál Gimnázium diákjának előadásában.

Advent második vasárnapján is népes közönség gyűlt össze Székesfehérvár szívében a gyertyagyújtás alkalmából. Az élő adventi kalendárium meglepetése ezúttal az O Holy Night című dal volt, amelyet Rácz Lili Szonjától, a Vasvári Pál Gimnázium diákjától hallhatott a közönség, ezt követően az Adventi színpadon a Vox Mirabilis Kamarakórus karácsonyváró koncerttel örvendeztette meg a résztvevőket.

Lehrner Zsolt alpolgármester köszönetét fejezte ki a kórusnak a közreműködésért. Örömét fejezte ki, hogy a város főterét az advent időszakában a zene hatja át, legyen az kórusének, könnyűzene vagy klasszikus muzsika egy-egy templomban. Ez mind-mind elősegíti a lelkiekben való felkészülést az ünnepre. Advent második gyertyájára utalva azt mondta, a remény nem más, mint hinni a jobb világ eljövetelében.

„Az én reményem, a várakozásom az, hogy legyen béke a világban, az emberekben, éljenek a világ bármely pontján, mi pedig örüljünk annak, hogy hazánkban, Magyarországon béke van. A remény a város számára további fejlődést, gyarapodást, a városlakóknak pedig boldogságot és jó egészséget jelent. Ezt kívánom mindannyiunknak!” – fogalmazott Lehrner Zsolt.

„A remény az adventben azt jelenti, hogy van benne némi kockázat. Ugyanis ha valamiben nincs rizikó, akkor az egy biztos dolognak tekinthető. Adventben az a kockázat, hogy a karácsony értelmét kevéssé tudjuk megragadni. Az én reményem az, hogy a karácsonynak az igazi lényege, üzenete eljön a szívünkben, és azt tovább is tudjuk adni. (…) Leginkább azt remélem – sok-sok rizikó közepette – hogy ezt szeretteink körében tudjuk megélni” – hangsúlyozta ünnepváró köszöntőjében Dózsa István plébános.

A köszöntőket követően Lehrner Zsolt és Dózsa István közösen gyújtották meg a második adventi gyertyát a város koszorúján, majd Molnár Ferenc Caramel adott nagysikerű koncertet.

Szöveg: Havasi Tímea (ÖKK), fotó: Simon Erika (ÖKK)

 


 

,