Hírek

Mozgás mindenkinek

2024. május 12.   SZKKK  

A mozgás szerelmeseit hívta a szabadba vasárnap délelőtt a Halesz családi sportpiknik. Közös edzések, néptáncbemutató és táncház, személyi edzés, triál bemutató, akadálypálya, eurobungee trambulinok, a Sopianae Brass koncertje és még sok más ingyenes program várta a családokat a zöldben.

A vasárnapi kora nyári időjárás sokakat csábított a szabadba, és számos család választotta délelőtti programnak a sportpikniket a Halesz parkban. A népszerű szabadidőhelyszínen Czéczei Zita aerobik edzésével indult a nap, ezt anya-lánya jóga követte, ami nagy sikert aratott: az apróságok és a nagyobb lányok is lelkesen mozogtak együtt édesanyjukkal Stewart Melinda irányítása mellett.

Látványos bemutatóval érkeztek a TRIAL Sportegyesület tagjai. Bemutatójuk célközönsége szintén a fiatal korosztály volt: mint mondták, céljuk, hogy jól bicikliző gyerekeket „képezzenek ki” – és a gyerekek persze szívesen próbálgatták az avatatlan szem számára talán furcsa, nyereg nélküli kerékpárokat. A nap legnépszerűbb eszközei az eurobungee trambulinjai voltak, ezeken mindig ugrált valaki, de sokan tették próbára magukat az akadálypályán is. A közösségi médiában „IRUNmom”-ként ismert Túróczi Réka tanácsadást és edzéseket tartott, Molnár Attila, a Bajnok Predator Boksz SE edzője pedig személyi edzéssel várta a sportág iránt érdeklődőket a street workout pályán.

Táncolj velünk! – hívta táncba a jelenlévőket az Alba Regia Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Derce csoportja, de az ifjú néptáncosok előbb persze meg is mutatták, hogy kell ezt csinálni, majd párosítók és körtáncok alaplépéseivel ismertették meg a közönséget. A Majoros Róbert és Majorosné Szabó Veronika vezetésével működő, főként felsősökből álló csoport szeretettel invitálta soraikba a közönség ifjú tagjait – ezt így a tanév vége felé közeledve már csak szeptembertől lehet megtenni.

A programba bekapcsolódott dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is, aki a hozzá kérdésekkel fordulókkal beszélgetett. Ugyancsak részt vett a rendezvényen Deák Lajosné önkormányzati képviselő.

A sportos pikniket a Sopianae Brass zárta: a pécsi fúvószenekar tagjai országos, nemzetközi díjakkal kitüntetett fiatal zenészek, akik ezúttal utcazenei formában szórakoztatták a jelenlévőket.

Fotó: Kerkay Zita


 

,