Hírek

Vidám, mozgalmas piknik Kisfaludon

2024. május 25.   Lőrincz Miklós  

Gyereknap és piknik várta a városrészben élő családokat május utolsó szombatján a Kisfaludi Közösségi Házban és a sportpályán. Az egész napot felölelő ingyenes programkavalkádban játékok, arcfestés, zenés-mesés színpadi műsor és szórakoztató koncertek kaptak helyet.

A Kisfaludi pikniket a Pitypang zenekar családi koncertje indította, ezt követően az ifjú cirkuszi akadémisták halált megvető bátorsággal lépkedtek a föld fölött lebegő kötélen, ügyeskedtek a hullahopp-karikákkal, pillangók szálltak az udvarban, míg a bátrabbak a kerékpáros ügyességi bemutatón vállaltak fontos szerepet a sportpályán. A legkisebbek a ház hűvös falai között ringatóztak szüleik ölében, Horváth Irma zenei kíséretében.

A varázslatos cirkuszi akadémia mellett ugrálóvár és óriásbuborék-játszó is várta a gyerekeket, de lehetőség volt arcfestésre, homokkép-készítésére és ólomkatona-öntésre is – mindenki talált magának való programot a művelődési házban és környékén az egész napos eseményen, amelyen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, Róth Péter alpolgármester és Horváth Miklós Csaba, a városrész önkormányzati képviselője is.

A délutáni színpadi programot a Lélekmadár című, az elfogadásról szóló interaktív családi előadás indította – az esős időjárás miatt a ház nagytermében. Aztán elvonultak az esőfelhők, így Bíró Csongor Vitéz ének-gitár produkcióját már a szabadtéri színpadon hallhatta a közönség: az ifjú előadó magyar és külföldi slágereket hozott az eseményre. A Vörösmarty Színház művészei, Váradi Eszter Sára és Keller János örökzöldekkel és operettslágerekkel szórakoztatták a közönséget, az eseményt a Coco Loco zenekar zárta.

Szöveg: Csordás Csilla (ÖKK) és SZKKK, fotó: Simon Erika (ÖKK) és Stáczer Lívia


 


 

 


 

,