Hírek

Vásári forgatag a Béke téren

2024. június 2.   SZKKK  

Népi játszótérré alakult vasárnap délutánra a Béke tér; a rengeteg játék mellett néptánc, kézműves foglalkozások és kelttészta-bemutató is várta az SZKKK utolsó városrészi piknikjén a családokat. A színpadon a Kabóca Bábszínház előadása, Váradi Eszter Sára és Keller János zenei örökzöldekből összeállított műsora és a Pitypang Zenekar családi koncertje szórakoztatta a közönséget.

Színes vásári forgatag fogadta a Béke téri piknikre érkezőket: a Betyár tanya népi játszótéren rengeteg régi, ma már kevésbé ismert népi játék várta, hogy újra felfedezzék őket. Többek között bögre- és kalapdobáló, golyólabirintus, ördögvilla, libafutam, gesztenyecsúzlizda, kosaras körhinta, zoknimosoda és mozsárágyú csalogatta játékra a gyerekeket és a játékos kedvű felnőtteket. A rendezvényre dr. Cser-Palkovics András polgármester és Molnár Tamás önkormányzati képviselő is ellátogatott.

Hamarosan süteményillat szállt a tér felett: Madarász Ildikó, a vidék háziasszonya az édes kelttészták egyszerű és változatos elkészítéséről tartott látványos és ízletes bemutatót. Különféle briósok, fonott kalácsok születtek a délután során, ezeket a résztvevők közösen fogyasztották el.

Ólomkatona-öntés és vászontáska-készítés várta az ügyes kezűeket a tér egy másik szegletében – sokan választották ezeket a kézműves foglalkozásokat vasárnap délutáni időtöltésnek.

A színpadi programot bábjáték nyitotta: a Kabóca Bábszínház a Csókolom, hol a víz? című előadást hozta el a rendezvényre. Váradi Eszter Sára és Keller János, a Vörösmarty Színház színművészei örökzöldekből kötöttek egy csokrot, az ismerős dalokat sokan énekelték együtt velük. A Pitypang Zenekar családi koncertjébe is bekapcsolódott a közönség, legalábbis annak fiatalabb része, akik kívülről fújták a gyerekzenekar slágereit, és végigtáncolták az egész koncertet.

A rendezvényt az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Junior csoportja zárta. A Sipos Dániel és Palánki Réka vezetésével működő csoport előbb néptáncbemutatót tartott, majd az ifjú táncosok táncházba invitálták a jelenlévőket: különböző körtáncok alaplépéseivel ismertették meg a táncos lábúakat.

Fotó: Lőrincz Miklós


 

,