Műsornaptár

Állandó programok – az intézményben működö klubok, körök foglalkozásai »
 

november – december 2023 nov – dec 2023
nov. 17 2023., 18:00 – jan. 5 2024., 19:00
Closer 2.0 – Kleb Attila fotóművész kiállítása @ Öreghegyi Közösségi Ház
18:00
Kleb Attila fotóművész képeiből nyílik kiállítás november 17-én, pénteken 18 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban: a Closer 2.0 című tárlaton a hazai és nemzetközi művészvilág ikonikus alakjainak portréit láthatja a közönség, a tárlatot Keleti Éva[...]
Karácsonyi ének az Öreghegyen
Öreghegyi Közösségi Ház
dec. 15., 17:00 – 20:00
Karácsonyi ének az Öreghegyen @ Öreghegyi Közösségi Ház
17:00
Adventi műsorra hívja az érdeklődőket a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ az Öreghegyi Közösségi Házba. A december 15-én, pénteken öt órakor kezdődő rendezvényen Szőcs Henrik ad zongorakoncertet, majd hat órától az Apolló Színház tagjai Charles[...]
dec. 22., 19:00 – 20:30
Falusi Mariann & Sárik Péter: Csak el ne dzsesszük! (Minden jegy elkelt!) @ Öreghegyi Közösségi Ház
19:00
A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Jazzpéntekjeinek idei sorozatát Falusi Mariann és Sárik Péter estje zárja: a Csak el ne dzsesszük! című koncertnek az Öreghegyi Közösségi Házban lehet részese a közönség december 22-én, pénteken 19[...]
november – december 2023 nov – dec 2023

Állandó programok – az intézményben működö klubok, körök foglalkozásai »
 
 

november – december 2023 nov – dec 2023
nov
17
pén
2023
Closer 2.0 – Kleb Attila fotóművész kiállítása @ Öreghegyi Közösségi Ház
nov 17 2023 @ 18:00 – jan 5 2024 @ 19:00

Kleb Attila fotóművész képeiből nyílik kiállítás november 17-én, pénteken 18 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban: a Closer 2.0 című tárlaton a hazai és nemzetközi művészvilág ikonikus alakjainak portréit láthatja a közönség, a tárlatot Keleti Éva fotóművész nyitja meg videóüzenetben. A megnyitó után, 19 órától a magyar jazz meghatározó formációja, a Dresch Quartet ad koncertet.

Kleb Attila a kortárs magyar fotóművészet egyik jelentős szereplője. 1986 óta dolgozik fényképészként – a Népszabadság Magazin fotósaként kezdődött szerelme a portréfotózással és vált mára annak mesterévé, képeivel megnyitva a közönség előtt a rajta szereplő művész lelkét is. Fotói jazzlegendák, valamint ünnepelt hazai színészek legintimebb arcait, gesztusait vagy épp pózait tárják elénk. 1994-ben nyitotta meg első műtermét, ahol reklámokhoz és interjúkhoz készített fotókat, valamint magazinok számára illusztrációkat. 2014-ben barátaival megalapította a Get Closer Concerts-et, majd 2022-ben a Jazzfest Budapestet. Jelenleg szabadúszó fotóművész és a Jazzfest Budapest művészeti vezetője.

Képei jelentős magazinokban, például a Life-ban, a National Geographicban és a Horizonban jelentek meg, de útikönyvekben is szerepeltek. Fotóit kiállításokon is bemutatja: 1986 óta évente állít ki hazánkban és külföldön. Legutóbbi, Closer című kiállítását több városban is láthatta a közönség, ennek folytatása a fehérvári Closer 2.0 tárlat, amelyre eddig kiállításon még nem szerepelt képeiből is elhoz néhányat. A kiállítást Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar fotóművész, érdemes és kiváló művész videóüzenetben nyitja meg november 17-én, pénteken 18 órakor. Keleti Éva az egyik legismertebb, főként portréiról ismert fotográfus: már a hatvanas években iskolát teremtett a színházi fényképezésben. Kleb Attila kiállítása január 5-ig látogatható, hétfőtől péntekig 15–19 óráig.

A kiállítás megnyitója után, 19 órától a magyar jazz meghatározó formációja, a Dresch Quartet ad koncertet. A legendás, több évtizedes múlttal rendelkező zenekar a magyar népzene és a jazz ötvözésén alapuló saját zenei világot alakított ki, munkásságukat 2022-ben Kossuth-díjjal ismerték el. Dresch Mihály (tenor és szoprán szaxofon, tárogató, fuhun, ének) mellett a zenekar tagja a vilàgszerte elismert Lukács Miklós cimbalomművèsz, valamint Gányi Marcell (bőgő) és Csízi László (dob), a magyar jazz legfoglalkoztatottabb fiatal zenészei. A koncertre ingyenes a belépés.

A helyszínen büfé működik.

A rendezvény sajtónyilvános.

dec
15
pén
2023
Karácsonyi ének az Öreghegyen @ Öreghegyi Közösségi Ház
dec 15 @ 17:00 – 20:00

Adventi műsorra hívja az érdeklődőket a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ az Öreghegyi Közösségi Házba. A december 15-én, pénteken öt órakor kezdődő rendezvényen Szőcs Henrik ad zongorakoncertet, majd hat órától az Apolló Színház tagjai Charles Dickens híres Karácsonyi ének című kisregényének színpadi feldolgozását adják elő.

Szőcs Henrik a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában végezte a tanulmányait Kárpáti Ágnesnél. Ezután a Zeneakadémián tanult, s diplomaszerzése óta koncertezéssel és zongorakísérettel foglalkozik. December 15-i zongorakoncertjének címe: Karácsonyi énekek. Az áthallás nem véletlen, hiszen Charles Dickens Karácsonyi ének című kisregényének történéseit szeretné zongoradarabokból összeállítani. Az 1800-as évek két híres németajkú zeneszerzőjének, Robert Schumann-nak és Franz Schubertnek zongoradarabjait vegyíti beszédekkel, így gyerekek és idősebbek is élvezhetik.

A koncert után a résztvevők 18 órától az Apolló Színház előadásában tekinthetik meg Ebenezer Scrooge, a kapzsi és szívtelen öregúr pálfordulásának történetét Charles Dickens Karácsonyi ének című művének színpadi feldolgozásában. A fösvény és mogorva vénembert egész életében csak a pénz érdekelte, mígnem egy karácsony alkalmával meglátogatta a múlt, a jelen és a jövő karácsony szelleme, akiktől lehetőséget kap átértékelni az életét, hogy végül megváltoztassa a saját, és a környezetében élők sorsát is.

A belépőjegyek ára 1000 Ft/fő.

Jegyek: www.fehervariprogram.hu/jegy

A rendezvény sajtónyilvános.

dec
22
pén
2023
Falusi Mariann & Sárik Péter: Csak el ne dzsesszük! (Minden jegy elkelt!) @ Öreghegyi Közösségi Ház
dec 22 @ 19:00 – 20:30

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Jazzpéntekjeinek idei sorozatát Falusi Mariann és Sárik Péter estje zárja: a Csak el ne dzsesszük! című koncertnek az Öreghegyi Közösségi Házban lehet részese a közönség december 22-én, pénteken 19 órától. Az idei utolsó jazzestre minden jegy elkelt. 

Falusi Mariann, az Artisjus-díjas magyar énekesnő és Sárik Péter jazz-zongoraművész, zeneszerző 2009 óta játszanak együtt. Első közös műsorukat a magyarországi premier után New Yorkban mutatták be, hatalmas sikerrel. Azóta több közös produkciót hoztak létre – ezek egyikét két éve Fehérváron, az Öreghegyi Közösségi Házban is láthatta a közönség –, de legjobban kettesben szeretnek játszani. Duó koncertjeik igazi zenei csemegék, előadásukban az ismert magyar és világslágerek, jazz örökzöldek, kuplék békésen megférnek egymás mellett, ők pedig boldogan csaponganak stílusok és korok közt, míg közönségük minden koncerten velük énekel.

A helyszínen büfé üzemel, az esemény sajtónyilvános.

 

 

 

november – december 2023 nov – dec 2023