Műsornaptár

Állandó programok – az intézményben működö klubok, körök foglalkozásai »
 

Csicsergő
Királykút Emlékház
feb. 28., 10:00 – 11:00
Csicsergő @ Királykút Emlékház
10:00
Figyelem, változás! Betegség miatt a februári Csicsergő egy héttel később, 28-án, szerdán 10 órakor lesz! A 0–3 éves korosztálynak szól a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Csicsergő foglalkozása, amely a hónap harmadik szerdáján – februárban[...]
már 21., 18:00 – 19:00
Királykúti esték: A kanizsai Hidegház @ Királykút Emlékház
18:00
Egy régi világ, a gyerekkor egy kisvárosban: a Királykúti esték következő alkalmán a Királykút Emlékházban Mohai V. Lajos A kanizsai Hidegház című prózakötetéről Bakonyi István irodalomtörténész beszélget a szerzővel és Péntek Imre költővel március 21-én,[...]
ápr. 11., 18:00 – 19:30
Királykúti Társalgó: Énidő – mítosz vagy valóság? @ Királykút Emlékház
18:00
Miért érzi úgy mindenki, hogy nincs ideje, főleg saját magára? Hogyan lehetünk tudatosabbak az időnkkel kapcsolatban, hogyan kezdhetjük el jól használni? Időkezelési tippek, ötletek és gyakorlati példák: az időmenedzsment lesz Kecskés Tímea life- és karriercoach[...]

Állandó programok – az intézményben működö klubok, körök foglalkozásai »
 
 

feb
28
sze
2024
Csicsergő @ Királykút Emlékház
feb 28 @ 10:00 – 11:00

Figyelem, változás! Betegség miatt a februári Csicsergő egy héttel később, 28-án, szerdán 10 órakor lesz!

A 0–3 éves korosztálynak szól a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Csicsergő foglalkozása, amely a hónap harmadik szerdáján – februárban kivételesen 28-án – hívja a családokat zenés, játékos tornára a Királykút Emlékházba. A foglalkozások ára 1200 forint, a 8 alkalmas bérlet ára 8000 forint, az alkalmakra előzetesen regisztrálni kell.

A kisgyerekes családoknak, a 0–3 éves korosztálynak szól az SZKKK programja, a Csicsergő, amelynek helyszíne a Királykút Emlékház (Mikszáth Kálmán u. 25.) minden hónap harmadik szerdáján 10 órától. A foglalkozást Pátserné Kneifel Anna vezeti, aki a Pető Intézetben végzett konduktor-tanító szakirányon. Már több mint 10 éve foglalkozik gyermekek mozgásfejlesztésével. „Szeretek énekelni, néptáncolni, zenélni furulyán, fuvolán, gitáron, a foglalkozásaim során ezekkel a tevékenységekkel örömmel színesítem a játékos mozgásfejlesztő tornát” –  írja magáról Anna, akivel minden hónap harmadik szerdáján találkozhatnak az érdeklődők.

Jegyár: 1200 Ft/gyerek (gyerekek csak felnőtt kíséretében vehetnek részt a foglalkozáson)
Bérletár: 8000 Ft/gyerek/8 alkalom, ami a 2024-es évben használható fel

A részvételi szándékot kérjük előre jelezni a kneifela@gmail.com címen.

ápr
11
csü
2024
Királykúti Társalgó: Énidő – mítosz vagy valóság? @ Királykút Emlékház
ápr 11 @ 18:00 – 19:30

Miért érzi úgy mindenki, hogy nincs ideje, főleg saját magára? Hogyan lehetünk tudatosabbak az időnkkel kapcsolatban, hogyan kezdhetjük el jól használni? Időkezelési tippek, ötletek és gyakorlati példák: az időmenedzsment lesz Kecskés Tímea life- és karriercoach előadásának témája a Királykúti Társalgó sorozatban április 11-én, csütörtökön 18 órától a Királykút Emlékházban. Az estre már váltható belépő a www.fehervariprogram.hu/jegy  oldalon.

„Az idő pénz” – tartja a régi közmondás. Mindkét dolog életünk meghatározó szereplője, sok tekintetben hasonlóak is egymáshoz, de míg pénzügyi lehetőségeink bővíthetők, addig a nap mindenkinek csak 24 órából áll, ezért ez a legértékesebb erőforrásunk, mert ez az egyetlen, ami véges és visszahozhatatlan.

„Az időre sokan úgy tekintenek, mint akadályra – én szeretem ezt átfordítani és inkább úgy gondolni rá, mint megújuló erőforrásra. Valamire, amiből van mindennap egy adott keretünk, és ezt bizonyos kereteken belül úgy oszthatjuk el, ahogy az nekünk a legjobb” – mondja Kecskés Tímea, aki előadásában a tervezés fontosságát helyezi a középpontba. Életterületek és szerepek, priorizálás, időmenedzsment tippek és trükkök – sok hasznos gyakorlati tudnivaló fér bele az estbe.

Az előadás kitér a sokak által mítikusnak tartott, csak saját magunkra fordított énidőre, hiszen felmerül a kérdés, hogy ha pont saját magunkra nincs időnk, akkor vajon mennyire tartjuk fontosnak magunkat a saját életünkben? Mindez mennyire fenntartható hosszú távon? Az ezekhez hasonló kérdésekre is szeretne választ adni a life- és karriercoach az előadáson, bemutatva sok gyakorlatot, akár kicsit meg is dolgoztatva a közönséget.

Az április 11-i Királykúti Társalgóra már lehet jegyet váltani a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon, belépő: 1100 Ft, diák- és nyugdíjasjegy 900 Ft, 6 éves korig a belépés ingyenes. Személyes jegyértékesítés a rendezvény előtt a helyszínen. A kedvezmény igénybevételéhez nyugdíjas- illetve diákigazolvány felmutatása szükséges. Amennyiben elővételben minden jegy elkelt, a helyszínen már nincs lehetőség jegyvásárlásra.

A rendezvény sajtónyilvános.

Jegyvásárlás »