Műsornaptár

Állandó programok – az intézményben működö klubok, körök foglalkozásai »
 

jún. 13., 18:00 – 19:30
Királykúti Társalgó: Érvelési hibák nyomában @ Királykút Emlékház
18:00
Az érvelési hibák izgalmas és fontos területet képviselnek az érvelés és a logika világában – ezek adják a Királykúti Társalgó témáját június 13-án, csütörtökön 18 órától a Királykút Emlékházban. Az est résztvevői Szemere Alexandrától, az[...]
Királykúti Társalgó: Mikroműanyag, amivel minden nap mérgezzük magunkat @ Királykút Emlékház
18:00
Megisszuk, megesszük, belélegezzük, de a hatását nem tudjuk: a mikroműanyagok tulajdonságairól és veszélyeiről tart előadást Szebenyi Péter környezetvédelmi influenszer a Királykúti Társalgóban június 20-án, csütörtökön 18 órakor a Királykút Emlékházban. Mikroműanyagot találtak már az emberi[...]

Állandó programok – az intézményben működö klubok, körök foglalkozásai »
 
 

jún
13
csü
2024
Királykúti Társalgó: Érvelési hibák nyomában @ Királykút Emlékház
jún 13 @ 18:00 – 19:30

Az érvelési hibák izgalmas és fontos területet képviselnek az érvelés és a logika világában – ezek adják a Királykúti Társalgó témáját június 13-án, csütörtökön 18 órától a Királykút Emlékházban. Az est résztvevői Szemere Alexandrától, az MCC Vitaakadémia oktatási vezetőjétől kapnak tippeket arra, hogyan ismerjék fel ezeket a hibákat és hogyan kerüljék el őket annak érdekében, hogy racionálisabb és konstruktívabb párbeszédet tudjanak folytatni.

Mindennapjaink során többször találkozhatunk érvekkel és gyakran szembesülünk olyan helyzetekkel, amelyek választás elé állítanak minket. Érvelési hibákkal, például személyeskedéssel vagy hamis okozattal a munkahelyén is gyakran találkozhat az ember – a gyakori érvelési hibák rontják a szervezeten belüli kommunikáció minőségét, sőt olykor a fejlődés gátjai is lehetnek.

Az előadás izgalmas és tanulságos utazásra hívja a résztvevőket az érvelési hibák világába. A szakértővel közösen felfedezik és megvizsgálják az érvelés során gyakran előforduló hibákat és tévedéseket, amelyek torzíthatják magukat az érveket, az érvelést, valamint téves következtetésekhez is vezethetnek. A résztvevők tippeket kapnak arra, hogyan ismerjék fel ezeket a hibákat, továbbá, hogyan kerüljék el őket annak érdekében, hogy racionálisabb és konstruktívabb párbeszédet tudjanak folytatni.

Szemere Alexandra, az MCC Vitaakadémia oktatási vezetője 2014 óta tanít érveléstechnikát, meggyőzéstechnikát és szociálpszichológiát a felsőoktatásban. A vita műfajaival, valamint a vitázás módszertanával az érvelés- és meggyőzéstechnika oktatása során ismerkedett meg, és azóta is elkötelezett híve a módszer oktatásának, hiszen remekül fejleszti többek között a kritikai gondolkodást, a lényeglátást, kommunikációs készségeket és a vitakultúrát is.

A június 13-i Királykúti Társalgóra már lehet jegyet váltani a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon, belépő: 1100 Ft, diák- és nyugdíjasjegy 900 Ft, 6 éves korig a belépés ingyenes. Személyes jegyértékesítés a rendezvény előtt a helyszínen. A kedvezmény igénybevételéhez nyugdíjas- illetve diákigazolvány felmutatása szükséges. Amennyiben elővételben minden jegy elkelt, a helyszínen már nincs lehetőség jegyvásárlásra.

A rendezvény sajtónyilvános.

Jegyvásárlás »

jún
20
csü
2024
Királykúti Társalgó: Mikroműanyag, amivel minden nap mérgezzük magunkat @ Királykút Emlékház
jún 20 @ 18:00 – 19:30

Megisszuk, megesszük, belélegezzük, de a hatását nem tudjuk: a mikroműanyagok tulajdonságairól és veszélyeiről tart előadást Szebenyi Péter környezetvédelmi influenszer a Királykúti Társalgóban június 20-án, csütörtökön 18 órakor a Királykút Emlékházban.

Mikroműanyagot találtak már az emberi agyban, tüdőben, még az újszülött csecsemőkben is, de ennek ellenére ma sem bizonyított, milyen káros hatásai lehetnek az emberiségre. A hulladékprobléma globális, a világ minden táján jelen van: így vagy úgy, de mindenkit érint. A mikroműanyag ennek csak egy szelete, de amennyire apró, annál veszélyesebb.

Szebenyi Péter környezetvédelmi influenszer, környezetmérnök, a Klímapolitikai Intézet munkatársa előadásában bemutatja a hulladékszennyezés globális problémáját, a mikro- és nanoműanyagok káros világát, ismerteti a hulladék keletkezésének megelőzési lehetőségeit, a táplálkozási és életviteli műanyagmentes megoldásokat, továbbá bemutatja a nemzetközi műanyagmentes július eseményét is.

A június 20-i Királykúti Társalgóra már lehet jegyet váltani a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon, belépő: 1100 Ft, diák- és nyugdíjasjegy 900 Ft, 6 éves korig a belépés ingyenes. Személyes jegyértékesítés a rendezvény előtt a helyszínen. A kedvezmény igénybevételéhez nyugdíjas- illetve diákigazolvány felmutatása szükséges. Amennyiben elővételben minden jegy elkelt, a helyszínen már nincs lehetőség jegyvásárlásra.

A rendezvény sajtónyilvános.

Jegyvásárlás »