Szerencsehozó újévi lencsefőzelékkel várták a fehérváriakat az év első napján az Alba Plaza előtti téren. A 2013-ban indult kezdeményezés mára már hagyománnyá vált, s egyre többen kapcsolódnak be az évindító közösségi programba, amelyen az étel kínálásában részt vett Cser-Palkovics András polgármester, Székesfehérvár alpolgármesterei, valamint a város és a megye önkormányzati képviselői is.

A hagyományokhoz híven az idén is újévi lencsefőzelékkel várták január 1-jén a fehérváriakat az Alba Plaza előtti téren. A Magyar Honvédség gulyáságyúiban főtt ezer adag főzeléket a székesfehérváriak közösen fogyaszthatták el.  Az apró szemű ételhez a néphit a pénzt, a gazdagságot társítja – minél többet eszik belőle valaki ezen a napon, annál nagyobb szerencséje lesz e téren, és bőség jellemzi majd az évet. A szerencsehozó étket Cser-Palkovics András polgármester, a város alpolgármesterei, valamint a városi és megyei képviselőtestület több tagja is kínálta.

Rövid köszöntőjében a város polgármestere boldog, békés új évet kívánt a jelenlévőknek, és reményét fejezte ki, hogy az itt elfogyasztott lencse mindenkinek meghozza a szerencséjét, és hogy sikeres éve lesz a fehérváriak közösségének. Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi államtitkár új évi jókívánságait követően Kótai Róbert százados, tábori lelkész mondott áldást.

Az Önkormányzat, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága és az Alba Plaza közös programján az asztaloknál ülve baráti társaságok, családok és az egyedül érkezők is egy kis beszélgetésbe elegyedve, jóízűen fogyasztották el a gulyáságyúkban főzött ezer adag lencsefőzeléket. 

Szöveg: Csordás Csilla (ÖKK), fotó: Simon Erika (ÖKK) és Igari Balázs