Több százan töltötték 2017 utolsó estéjét, éjszakáját a belvárosban. A decemberi tavaszban a Zichy színpad előtt sokan énekelték együtt a fellépőkkel a jól ismert slágereket, éjfélkor tűzijáték köszöntötte az új évet, aztán hajnalig szórakozott a „vendégsereg” Fehérvár nagy szilveszteri bulijában.

A szilveszteri „hangolás” már délelőtt elkezdődött, aztán ahogyan közeledett az este, úgy erősödött a szilveszterkor már szokásos hangzavar a belvárosban, este hattól pedig szinte folyamatos lett a durrogás. A Zichy színpad környékén azért mégiscsak a zene győzött, kilenc órától egymást követték a fellépők, akik igazi bulihangulatot varázsoltak a liget előtti térre. A J.A.M Showband zenekar, az idei Fehérvár Hangja, Ferenczy-Nagy Bogi és a verseny egyik különdíjasa, Papp Rebeka, majd pedig Brunner Márta, Jónás Andrea és Váradi Eszter Sára lépett a színpadra, hogy a nagy, közös buli vendégeit szórakoztassa.

A közönségben apa nyakában ülő háromévestől a csapatokban vonuló tinilányokon keresztül a gyerekes családokig és a konszolidált hetvenes párig sokféle korosztályt láttunk. Volt, aki kezében némi melegítő italt szorongatva szolidan ringatózott a zene ütemére, mások táncoltak és énekeltek, ahogyan egy igazi házibuliban illik. A 70-80-as évek slágerei mellett egészen friss dalokat is hallhatott közönség, így minden korosztály megkapta a kedvére való zenét. Mókás álarcokban, neonszínekben pompázó parókákban, villódzó ördögszarvacskákkal a fejükön jöttek-mentek a fehérváriak a Fő utcán, ahol ételt-italt is kaphatott, aki akart. Az óév utolsó, az új esztendő első éjszakáján számtalan szelfi készült és a bulizók persze egymást is fotózták – ismerősök és ismeretlenek egy rövid időre egy társasággá alakultak a szilveszteri forgatagban, így valószínűleg az is jól érezte magát, aki netán egyedül érkezett a buliba. 

Fotó: Simon Erika (ÖKK), Igari Balázs és Lőrincz Miklós