Hírek

Vakációköszöntő a Wellhellóval, lemezbemutató a 21 Gramm Akusztikkal

2018. június 12.   Hajnal Csilla  

A hét végén megérkezik a várva várt nyári szünet, a vakációval együtt pedig a Helló, nyár! koncertje is. A város ajándékaként idén a Wellhello lesz a sztárvendég a Zichy színpadon június 15-én este. A közkedvelt duó előtt tehetséges fehérvári fiatalok alkotta 21 Gramm Akusztik lemezbemutató koncertjét hallhatja a közönség – erről tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön.

Tavaly rendezték meg először a Helló, nyár! koncertet Székesfehérváron, amely – az önkormányzat támogatásának köszönhetően – ingyenes programként várta a fiatalokat, a város általános és középiskolás diákjait, hogy egy nagy közös bulival pihenjék ki a tanév fáradalmait, és igazán jókedvűen indítsák a nyári vakációt. A hagyományteremtőnek szánt rendezvényen több ezer ember vett részt, a színpadi előtti tér megtelt a rajongókkal. A város polgármestere, Cser-Palkovics András a sajtótájékoztatón arról beszélt: a város számára fontosak a fiatalok, az önkormányzat igyekszik annak érdekében megtenni mindent, hogy ezt ők is érezzék. Ez a rendezvény is ezt a célt szolgálja, ahogyan a tehetségkutatás, -gondozás terén végzett munka is, amiért a város a napokban kiérdemelte a Tehetségbarát önkormányzat díjat, az elismerést Mészáros Attila alpolgármester vette át Budapesten. És ha már tehetség: a polgármester arról is szólt, hogy a Helló, nyár! programja ad alkalmat a fehérvári fiatalokból álló 21 Gramm Akusztik zenekar hamarosan megjelenő, keserÉdes című lemezének bemutatására is.

A zenekar alapítója, énekese, szövegírója, Ferenczy-Nagy Boglárka elmondta: tíz dal lesz a lemezen, amelyet pár nap múlva kézbe vehet a közönség, de aki ezt nem tudja kivárni, az keresse a zenekart a Youtube-on, ahova folyamatosan töltik fel az album dalait. A dalok – a zenekar nevéből következően – érzésekről, érzelmekről szólnak, és mert ezek mindenkiben léteznek, így remélhetőleg minden korosztály talál majd közöttük neki szólót – emelte ki. A zenekar gitárosa, Váradi Imre megköszönte a polgármester és az alpolgármester támogatását, a dalok hangszerelésében, a lemez elkészítésében nyújtott sok segítséget Cserta Balázsnak, és bemutatta a lemez borítóját, amely Sánta Éva munkája.

Mészáros Attila arról szólt, az idei koncertet sikerült igazán fehérvárira hangolni, hiszen a programot indító Pixa és a Wellhello zenekarból Fluor Tomi is a város szülötte. Utóbbi csapat a hazai könnyűzenei élet egyik legkedveltebb együttese. A Wellhello a hip-hop előadó Fluor és a producer-énekes-dalszerző Diaz közös formációja. A klubok, fesztiválok kedvencei ők, a sikerek és a nézettségek magukért beszélnek – nincs, aki ne ismerné slágerieket: „Rakpart”, „apuveddmeg”, „Sokszor volt már így”, „Emlékszem, Sopronban”. A duó kétszer nyert Fonogram-díjat, van Comet Gömbjük a két VIVA Chart show első helyük mellett. Egész estés nagyjátékfilmjüket, a #Sohavégetnemérős címűt a Wellhello dalai inspirálták.

A Wellhello színpadra lépése előtt este hattól Pixa áll a lemezjátszók mögött. A zenész a Mizu szülőatyja, évekig zenei producerként tevékenykedett Fluor és SP albumain, és együtt dolgozott a magyar rapszcéna nagyjából összes kiemelkedő produkciójával. A Free Spirit Dance táncosai is bemutatkoznak a közönség előtt, aztán pedig a 21 Gramm Akusztik következik. Alapító tagjai Ferenczy-Nagy Boglárka és Váradi Imre, akik két éve kezdték el a közös munkát, a zenekar dalainak megírását. Szép sikereket értek el azóta, tavaly elnyerték az Arany Dobverő-díjat, amelynek birtokában felléphetnek a Fezenen is.

Hajnal Csilla
Fotó: Molnár Artúr (ÖKK) és Lőrincz Miklós