Hírek

Díjazták az óvodákat

2018. november 7.   Lőrincz Miklós  

A „Szívügyünk Fehérvár” egészségügyi szűrőnaphoz kapcsolódva Székesfehérvár önkormányzata idén is képzőművészeti pályázatot hirdetett a város óvodái számára. A legjobb alkotásokat beküldő ovikat az esemény megnyitója keretében díjazták.

A pályázatot a szervezők azzal a céllal írták ki az óvodai csoportok számára, hogy a gyermekeket így is motiválják az egészséges életszemléletben való gondolkodásra. Az ovisok bármilyen technikával készíthették alkotásaikat az egészség, az egészségmegőrzés és az egészséges táplálkozás jegyében.

A gyerekek képzelete szabadon szárnyalt: a pályázatra várakozáson felüli mennyiségű alkotás érkezett, a bírálóknak szebbnél szebb és kreatívabbnál kreatívabb egyéni és csoportos munkák között kellett válogatniuk. A zsűri nehéz helyzetben volt, és mivel voltak óvodák, ahonnan nagyon sok ötletes, különleges technikával készült csoportos alkotás érkezett, végül arra jutottak, hogy a  felhívásban meghirdetettől eltérően a csoportok helyett az óvodákat díjazzák.

A díjazott óvodák kreatív és egyedi alkotásait a mai szűrőnapon rendezett kiállításon mutatták be, és az esemény megnyitója keretében tartották az eredményhirdetést is. Az első helyezett a Hosszúsétatéri Óvoda lett, díja 40 ezer forint értékű, kreatív eszközökre beváltható ajándékutalvány, a második helyezett, a Zombori úti Szivárvány Óvoda 30 ezer forintos, a harmadik helyezett, a Szivárvány Óvoda Püspökkertvárosi Tagóvodája pedig 20 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal lett gazdagabb.

A díjazott ovik munkái a szűrőnap végig megtekinthetőek az Alba Regia Sportcsarnokban, és az összes alkotás megtekinthető lesz a Fehérvári Programszervező Kft. Facebook-oldalán.

 

 


 

,